Αντιδράσεις και από το ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Παπανάτσιου

"Κατανοούμε απόλυτα την πρεμούρα μερικών να εξαφανιστεί πολιτικά και ιδεολογικά ο χώρος ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ, για να μπορέ...


"Κατανοούμε απόλυτα την πρεμούρα μερικών να εξαφανιστεί πολιτικά και ιδεολογικά ο χώρος ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ, για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Είναι δε, απορίας άξιο, το τί σκαρφίζονται μερικοί για να παραμείνουν γατζωμένοι στις καρέκλες τους. Μετά την εξαφάνιση της ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα, ανακαλύπτουν  το ακραίο κέντρο, μιά καραμέλα που πιπιλούν μερικοί, εδώ και λίγα χρόνια, για να σκεπάσουν το γεγονός ότι συνεργάζονται με τα άκρα του Καμμένου.

Άλλοτε δηλώνουν ότι είναι Κεντροαριστεροί και Σοσιαλδημοκράτες και άλλοτε βγαίνουν και στηρίζουν το κόμμα Die Linke στην Γερμανία, παρά το γεγονός ότι το κόμμα αυτό καταψήφισε ακόμη και το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα χρηματοδότησης, που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015, σε αντίθεση με τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες του SPD, που στάθηκαν και στέκονται δίπλα στη Χώρα μας, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης.
Ξεχνούν ότι συνεργάζονται με αποτέλεσμα να στηρίζουν αλλά και να  στηρίζονται από εθνικολαϊκιστές που δηλώνουν απερίφραστα οπαδοί της Λεπέν στην Ευρώπη και θαυμαστές του Τραμπ στις Η.Π.Α. Παρόλα αυτά ανησυχούν για την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τότε τί είναι;

Ξεχνούν ότι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, εναπόκειται στις διαθέσεις του Συγκυβερνήτη  Πάνου Καμμένου όπου όταν ο αρχηγός των ΑΝΕΛ συμφωνεί, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προχωρεί, όταν ο κ. Καμμένος διαφωνεί, εναπόκειται στα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές.

Ξεχνούν ότι εδώ και δυόμιση χρόνια εφαρμόζουν την πιό σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική στην Ευρώπη εξαφανίζοντας την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα από άκρη σε άκρη σε όλη την  Ελλάδα.

Ξεχνούν ότι ψήφισαν αθροιστικά τους μεγαλύτερους συντελεστές ΦΠΑ, φορολόγησης και εισφορών στην Ευρώπη αναχαιτίζοντας, ουσιαστικά, κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη.
Ξεχνούν ότι στην  Μαγνησία, ανύπαρκτοι στην κυριολεξία βουλευτές, έδωσαν υποσχέσεις για μεγάλα έργα, για επενδύσεις, για εργοστάσια που ακόμη τα περιμένουμε να ανοίξουν.
Ξεχνούν ότι το 52% ( το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη) του εργατικού δυναμικού της Χώρας είναι σε καθεστώς μερικής απασχόλησης και πανηγυρίζουν ξεδιάντροπα για μείωση της ανεργίας ενώ ομολογούν, επίσης, ξεδιάντροπα, ότι το «πακέτο Γιούνκερ» δεν έχει αξιοποιηθεί επαρκώς, γιατί έχει μία τρομακτική διαδικασία και πρέπει να καταθέσουν business plan.

Ξεχνούν ότι έχουν υπογράψει για πρωτογενή πλεονάσματα 3.5% για τα επόμενα χρόνια και 2% έως το 2060! Αν άκουγε ένας πολιτικός αναλυτής την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ και δεν γνώριζε ποιός ομιλεί, δεν θα πίστευαν τα αυτιά του αν μάθαινε  ότι αυτός που ομιλεί ήταν κάποτε πρόεδρος ενός συνασπισμού κομμάτων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα.

Ξεχνούν ότι κοινωνικό Κράτος είναι αυτό που επιστρέφει ανάλογα ή και πολλαπλάσια ανταλλάγματα στις συνεισφορές των πολιτών, μειώνοντας τις κοινωνικές ανισότητες. Εδώ έχουν, ξεπεράσει ακόμη και τον Μητσοτάκη που σε μία ακραία στιγμή κυνικού φιλελευθερισμού αποκάλεσε τις κοινωνικές ανισότητες φυσικά φαινόμενα, ενώ οι ίδιοι με προκλητικό τρόπο τις αμβλύνουν συνειδητά  υποχρεώνοντας τους   χαμηλοσυνταξιούχους, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, στις μεγαλύτερες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεών τους, με αποκορύφωμα την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. Στην Υγεία δε, πέρα από τις προσωπικές προβολές μερικών στελεχών είτε κεντρικά είτε τοπικά, οδηγούμαστε σε δραματική υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Αντί να προχωρήσουν σε ένα καλύτερο Ε.Σ.Υ και Π.Ε.Δ.Υ, που είναι υποστελεχωμένα, οι κτιριακές υποδομές χρήζουν συντήρησης, τα Κέντρα Υγείας αγροτικού τύπου, τα περισσότερα των οποίων δεν λειτουργούν, στήνουν νέες δομές εκ του προχείρου, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς καμία οικονομοτεχνική και αναλογιστική μελέτη, δυσβάκτακτες σε κόστος και χωρίς εξασφαλισμένη μόνιμη πηγή χρηματοδότησης, λες και δεν μπορούσαν να φτιάξουν Κέντρα Υγείας αστικού τύπου σε ήδη υπάρχουσες δομές. Εξαγγέλουν δε, ένα ΤΟΜΥ για κάθε δέκα έως δώδεκα χιλιάδες κατοίκους και πανηγυρίζουν ότι προγραμματίζονται για το Βόλο τέσσερα (4!), τα μαθηματικά τους τα αφήνουμε στην κρίση των Βολιωτών.

Απέναντι σε όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη απαντούν με πρόγραμμα και κατευθυντήριες γραμμές την αναπτυξιακή πολιτική με  κοινωνικό πρόσημο, για την έξοδο της Χώρας από το αδιέξοδο των Μνημονίων και μόνη επιλογή την αλήθεια στους πολίτες.

Σε όλους αυτούς που  προσπαθούν  να καταδείξουν τάχα την απολίτικη θέση της Σοσιαλδημοκρατίας, μετατρέποντας τους εαυτούς τους σε φτηνούς “κεντρώους “αριστερολαϊκιστές, τους απαντούμε ότι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να  ξαναγυρίσουν σε αυτό που ήταν τόσα χρόνια, στο ρόλο του κομπάρσου γιατί τελικά δεν αξίζουν και τίποτα παραπάνω και δεν θα αργήσει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα έρθει να το επιβεβαιώσει."

Related

ΒΟΛΟΣ 3352361356516867682

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item