Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας: Η Κυβέρνηση προωθεί την «επιτροπεία» των απολύσεων

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,            Πίσω από τον «κουρνιαχτό» που σηκώνουν τα στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το τάχα ...


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 
          Πίσω από τον «κουρνιαχτό» που σηκώνουν τα στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το τάχα φιλεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η Υπουργός κ. Αχτσιόγλου, κρύβονται οι επιδιώξεις της να αποσπάσουν την ανοχή ή και τη συναίνεση των εργαζομένων στην περιστολή του δικαιώματος στην απεργία, ενόψει της 3ης Αξιολόγησης.
         Στην αθέατη πλευρά της «δίκαιης ανάπτυξης» που υπόσχεται στους επιχειρηματικούς ομίλους διαγωνιζόμενη με τη ΝΔ, το  ΠΑΣΟΚ και τον υπόλοιπο συρφετό των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, τσακίζει κόκαλα η απληρωσιά, η εντατικοποίηση, τα εκ προμελέτης φονικά «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς.
Στο τέλος του αφηγήματος  της Κυβέρνησης για την έξοδο από την «επιτροπεία»,  παραμένουν ως υποσημείωση οι χιλιάδες απολύσεις των συμβασιούχων –παρατασιούχων στους Δήμους, που στον αγώνα τους μαζί με τους μόνιμους υπαλλήλους ήρθαν αντιμέτωποι με όλο το μαύρο μέτωπο (Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, «Θεσμοί», αστικά κόμματα, πλειοψηφία της ΚΕΔΕ,  κρατικό μηχανισμό, επιχειρηματικούς ομίλους,) το οποίο προωθεί με συνέπεια και στρατηγική την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας για να ανοίξει καινούργια πεδία κερδοφορίας στους μεγαλοεργολάβους. 
Η καθαρή μας πρόταση, μετατροπής όλων  των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους,  βοήθησε τόσο στη δημιουργία του κοινού αγωνιστικού μετώπου όσο και στην στήριξη και αλληλεγγύη της κοινωνίας στον αγώνα  που δώσαμε παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δεχτήκαμε.
Με τις απολύσεις σε μια σειρά Δήμων (Μάνδρας-Ειδυλλίας, Λαμίας κλπ) αποκαλύφθηκε η κοροϊδία της κυβέρνησης που πανηγύριζε ότι έφερε  νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση ενώ άφηνε ανοιχτή την πόρτα των  μαζικών απολύσεων και της αποψίλωσης υπηρεσιών με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίησή τους.
Οι τελευταίες εξελίξεις, με την άρνηση των επιτρόπων να θεωρήσουν τα  εντάλματα μισθοδοσίας  των συμβασιούχων, είναι απόρροια της αντεργατικής-αντιλαϊκής  πολιτικής, που στον πυρήνα της όχι μόνο παραμένει άθιχτη αλλά ενισχύεται καθημερινά από το πλούσιο οπλοστάσιο των μνημονίων και  των νόμων τους.
Ο,τι κατακτήσαμε με τους σκληρούς αγώνες που δώσαμε υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά τίθεται υπό αμφισβήτηση με κάθε ευκαιρία  από τους  ελεγκτικούς  μηχανισμούς που διαφυλάσσουν τη «νομιμότητα» της πολιτικής που μοιράζει αφειδώς προνόμια και φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες και καταδικάζει στην ανέχεια συνταξιούχους και εργαζομένους.
Μπροστά μας βρίσκονται η νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει την «αξιολόγηση», σε συνδυασμό με την έναρξη του Ενιαίου Μηχανισμού Κινητικότητας, ενώ οι προσλήψεις για τα επόμενα δύο έτη είναι «παγωμένες» και το ανθυγιεινό θα πάρει τη σειρά του για περικοπή.
Η ελπίδα και η λύση βρίσκεται στους αγώνες και την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, με κοινωνική συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική-λαϊκή εξουσία και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Μια πρώτη απάντηση στα σχέδια της Κυβέρνησης δώσαμε σήμερα με παράσταση διαμαρτυρίας στις Υπηρεσίες των Επιτρόπων  Νομού Μαγνησίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και συμβασιούχους, από σήμερα  να  αντιδράσουμε μαζικά και συγκροτημένα με  ενημερώσεις των εργαζομένων στα αμαξοστάσια και όλους τους χώρους δουλειάς, με  παραστάσεις στους δήμους και στις Υπηρεσίες των Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να μην περάσουν οι απολύσεις και η απληρωσιά.

Related

ΒΟΛΟΣ 2997142297231936742

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item