Συνέδριο για τα ποιοτικά κρασιά στον Βόλο

Το  Ε πιμελητήριο Μαγνησίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του και στηρίζοντας τις τοπικές  επιχειρήσεις  διοργανώνει  Διεθνές Σ υνέδριο  με...


Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του και στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις  διοργανώνει  Διεθνές Συνέδριο με τίτλο Tα ποιοτικά κρασιά στην Ευρώπη-η ιταλική εμπειρία», δίνοντας έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, στα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οργανοληπτικά στοιχεία και το marketing για το κρασί .

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με  το Επίτιμο Υποπροξενείο της Ιταλίας στο Βόλο και το ΕλληνοϊταλικόΕπιμελητήριο Βόλου και  τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου του CamerinoΙταλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ομιλητές του συνεδρίου θα είναι τα μέλη τηςεπιστημονικής επιτροπής του «Master wineexport management», καθηγητές LucaPetrelli, Roberto Pottentini και Lucia IreneBailetti.

Οι θεματικές  ενότητες του συνεδρίου  είναι Οινολογία  και Αγροτικό περιβάλλον, οι νόμοι και οι κανονισμοί του κρασιού,  η τεχνική πλευρά των κρασιών , τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, και οι σύγχρονες αναλύσεις του κρασιού,  ο οινοτουρισμός και το marketing στις εξαγωγές.

To Συνέδριο θα πλαισιωθεί από Έλληνες ειδικούς στον χώρο του κρασιού.

Στο τέλος του Συνεδρίου θα γίνουν θεματικά workshops

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

18.15  Προσφωνήσεις –Χαιρετισμοί   

-Αριστοτέλης Μπασδάνης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας

- Αικατερίνη Τσόπελα, Επίτιμη Υποπρόξενος Ιταλίας στο Βόλο

 

19.00 -20.00 Προβολή και νομική προστασία των περιοχών γεωγραφικής ένδειξης των κρασιών”, Luca Petrelliκαθηγητής Πανεπιστημίου  CamerinoΙταλίαςΔιευθυντής του «Master wine exportmanagement»

20.00-20.15 «Η πορεία του  Συνεταιρισμού στο πέρασμα του χρόνου», Ιωάννης ΚίτσιοςΠρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα»

20.15-21.00 «Η μοντέρνα οινολογία  στην υπηρεσία των παραδοσιακών κρασιών», Roberto Potentini , μέλος της Ιταλικής Ακαδημίας οίνου και αμπέλου και καθηγητής στο «Μaster wine export management»

21.15 Λήξη εργασιών

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΟΚΤΩΒΡIOY

9.00  Άφιξη προσκεκλημένων

09.15-10.15  «Μια αποτελεσματική στρατηγική στον τομέα της προώθησης και προβολής του κρασιού», Lucia Irene Βailetti, Διευθύντρια του CIAS Matelica και μέλος της Επιτροπής του master Wine exportmanagement”.

10.15   -10.30  «Η εξέλιξη του κρασιού στην Ελλάδα», 

Θάνος Καραθάνος, Πρόεδρος οινολόγων Ελλάδος

10.30 -10.45   «Το Πανεπιστήμιο στον τομέα της έρευνας του κρασιού», Γιώργος Νάνος, καθηγητής Γεωπονικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

10.45-11.00  «Ο Λημνιώνας στη Θεσσαλία»,  Ζαφειράκης Χρήστος Παραγωγός-Οινολόγος

11.00-11.30 Οι κανονισμοί του κρασιούLuca Petrelliκαθηγητής Πανεπιστημίου Camerino ΙταλίαςΔιευθυντής του masterWine export management”.

11.30-12.00 «Αμπελοκομία: μία δυναμική ενασχόληση», Κώστας Λάμπρος, Πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας.

12.00-12.30 Στρογγυλή τράπεζα  με θεματικές ενότητες.

 

Στο τέλος του συνεδρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, ενώ θα υπάρξει η ενημέρωση για τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του  Camerino  σπουδές στο master Wineexport management”.

 

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΏΝ

LUCA PETRELLI  

Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου στο Καμερίνο

Πρόεδρος του ιδρύματος   “Ιstittuto di teoriadel interpretazione Emilio betti.

Διευθυντής  της Εθνικής Σχολής  για την βιολογική γεωργία που ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ένα πλούσιο βιογραφικό τον ακολουθεί με πολλαπλές δράσεις, έρευνες,  συνεργασίες, με πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα, με την παραγωγική διαδικασία, με φορείς και με πλούσια διδακτική και πρακτική εμπειρία.

 

 

LUCIA IRENE ΒAILETTI

Διευθύντρια του CIAS INNOVATION”-Κέντρο ειδικών οργανοληπτικών αναλύσεων

Μέλος της ιταλικής οργάνωσης «Οργανοληπτικές έρευνες»

Μέλος της επιτροπής του master <Wineexport Mnagement>  του Πανεπιστημίου του Camerino

Οργανωτικό στέλεχος της εταιρείας  «Argentina degli ingegneri Alimentari»τομέας που αφορά την αγροτοδιατροφικήσυνείδηση

Παρουσιάσεις εργασιών σε πανιταλικα , πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πάνελ.

Έχει μια πλούσια συγγραφική εμπειρία τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο.

Πλούσια διδακτική εμπειρία σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, φορείς, ιδρύματα κλπ.

 

ROBERTO POTENTINI

Ειδικός σε οινολογικά θέματα

Διπλωματούχος  σε τεχνικά θέματα του κρασιού

Μέλος της Ιταλικής Ακαδημίας οίνου και Αμπέλου

Και μια σειρά  από πολλαπλές δραστηριότητες στον χώρου του κρασιού, με πολλές συμμετοχές σε σεμινάρια, Συνέδρια, εισηγήσεις, μέλος Συλλόγων και Ακαδημιών που έχουν να κάνουν με τον χώρου του  οίνου και της Αμπέλου

Απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Perugia.

Πρόεδρος της Επιτροπής των γευσιγνωστών των κρασιών ΠΟΠ.

Related

ΒΟΛΟΣ 5332084733749513932

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
___________________________

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item