Ο Νεαρός Λένιν παρουσιάζεται στον Βόλο

Η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου (Μεταμορφώσεως 19) σας καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου “Ο νεαρός Λένιν” του Λεόν Τρότσκι. Το βιβλίο...


Η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου (Μεταμορφώσεως 19) σας καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου “Ο νεαρός Λένιν” του Λεόν Τρότσκι. Το βιβλίο μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πρωτοποριακή Βιβλιοθήκη, σε μετάφραση Νίκου Ταμβακλή και επιμέλεια Σούλας Κατσιαμπούρα. 

Πρόκειται για ένα πορτραίτο του Βλαδίμηρου Ίλιτς Ουλιάνοφ από την παιδική του ηλικία μέχρι την ωρίμανσή του και τη διαμόρφωση του ως συνειδητού επαναστάτη, με το προσωνύμιο Λένιν πλέον, και μελλοντικού ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης. Ο Λεόν Τρότσκι, καθώς θεωρεί ότι οι αγωνιστές διαμορφώνονται μέσα στο κοινωνικό τους περιβάλλον, παρουσιάζει την πολιτική και κοινωνική ζωή της τσαρικής Ρωσίας από το 1640 ως τα τέλη του 19ου αιώνα. Στο βιβλίο καταγράφονται όλα τα κινήματα των αγροτών, εργατών και τρομοκρατών φιλελεύθερων διανοουμένων και γίνεται ιστορική, κοινωνική και πολιτική προσέγγιση της προεπαναστατικής Ρωσίας. 

Δοσμένο με πολύ σαφή τρόπο και διανθισμένο με γλαφυρές περιγραφές, ηθογραφικά στοιχεία και αρκετή δόση χιούμορ, το βιβλίο παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελεί ένα λογοτεχνικό-ιστορικό-κοινωνικό-πολιτικό πόνημα με ιδιαίτερες λογοτεχνικές αρετές και σπάνιες πληροφορίες. 

Η παρουσίαση, που πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Ρώσικη Επανάσταση, θα γίνει την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στον πεζόδρομο της Μεταμορφώσεως, έξω από τη Λέσχη, στις 8 μμ από τον Νικόλα Σκούφογλου. 

Related

ΒΟΛΟΣ 8308691085146664789

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item