Αδικούνται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής με αναπηρία

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επισημαίνοντας την κατάφο...


Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επισημαίνοντας την κατάφορη αδικία που υφίστανται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής της κατηγορίας ΠΕ 71. 

Συγκεκριμένα, ο νόμος που ίσχυε μέχρι και πέρυσι για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, περιελάμβανε τη διευκρίνιση ότι είναι στην ευχέρεια του εκάστοτε διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να τοποθετήσει κατά προτεραιότητα, όπου χρειάζεται και σύμφωνα με την κρίση του, άτομα με αναπηρία 67% και άνω (εκτός από σκλήρυνση κατά πλάκας ή μεσογειακή αναιμία). Φέτος, όμως τέτοια διευκρίνηση δεν έχει δοθεί με αποτέλεσμα αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ΕιδικήςΑγωγής με αναπηρία να έχουν βρεθεί στις τελευταίες θέσεις του πίνακα. Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι οι εκπαιδευτικοί να μένουν στις τελευταίες θέσεις των προτιμήσεών τους και εκτός της πόλης που διαμένουν. Αντίστοιχες περιπτώσεις αδικηθέντων εκπαιδευτικών υπάρχουν και στο Νομό Μαγνησίας. 

Ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώροςσυμμερίζεται τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και ζητά να υπάρξει άμεσα μέριμνα της πολιτείας για το εν λόγω ζήτημα. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό, «θα πρέπει να διευκρινισθεί γραπτώς στους διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ότι έχουν την ευχέρεια να τοποθετούν κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής ΠΕ 71 με αναπηρία άνω του 67%, στα σχολεία προτίμησής τους». 

 

Related

ΒΟΥΛΗ 7700645466603893143

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item