Παρέμβαση Π. Ηλιόπουλου για την λαθροϋλοτόμηση: «Αιμορραγεί η Όθρυς»

Ερώτηση κατέθεσε στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών ο  βουλευτής Μαγνησίας  της Χρυσής Αυγής   Παναγιώτης Ηλιόπουλος   για το θλιβερ...


Ερώτηση κατέθεσε στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής  Παναγιώτης Ηλιόπουλος για το θλιβερό φαινόμενο της παράνομης υλοτομήσεως στην Όθρυ το οποίο έχει διογκωθεί με τρομακτικές διαστάσεις. 
Συγκεκριμένα, καταγγελίες κατοίκων και ειδικώς της κοινότητας των Κοκκωτών, κάνουν λόγο για μαζικές και οργανωμένες επιχειρήσεις ασύδοτων και επιτήδειων οι οποίοι καταλεηλατούν το δασικό πλούτο της Όθρυος και ειδικώς το δάσος των Κοκκωτών. Ακόμη, καταφθάνουν και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας, αντιλαμβανόμενοι την ασυδοσία και ατιμωρησία που κυριαρχεί. Το χωριό των Κοκκωτών βρίσκεται σε κομβικό σημείο για την πρόσβαση στην Όθρυ, οπότε και η μεταφορά των καυσόξυλων γίνεται με τα αγροτικά οχήματα σε κοινή θέα. «Αγροτικά συνεχώς περνούν από το χωριό μας γεμάτα χλωρά κομμένα τμήματα δένδρων απροκάλυπτα. Οι επιτήδειοι δρουν σε καθεστώς απόλυτης ασυδοσίας», ισχυρίζονται κάτοικοι του χωριού. Στις καταγγελίες του Προέδρου της Κοινότητας, το δασαρχείο δηλώνει ανήμπορο να αντιδράσει επικαλούμενο έλλειψη υλικού εξοπλισμού και ειδικότερα καυσίμων για να επιληφθούν της καταστάσεως ή να περιπολούν τις εν λόγω περιοχές.
Η λαθροϋλοτόμηση, έχει ως επί το πλείστον, στόχο την πώληση των καυσόξυλων. Συγκεκριμένα, η συντριπτική ποσότητα των διακινουμένων καυσοξύλων προορίζεται σε αποθήκες ώστε αυτά να πωληθούν. Υφίσταται λοιπόν ένα δίκτυο το οποίο δρα εις βάρος του δάσους της Όθρυος και του οικοσυστήματος.
Ο βουλευτής του Νομού, Π. Ηλιόπουλος ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς ποιος ο άμεσος σχεδιασμός για την εξάλειψη του φαινομένου αυτού, δεδομένου ότι οι εκτάσεις της Όθρυος απογυμνώνονται με γρήγορους ρυθμούς και αν θα διατεθούν οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι τουλάχιστον για την προμήθεια καυσίμων στα οχήματα του δασαρχείου.

Related

ΒΟΥΛΗ 3455322462064333067

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
___________________________

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item