Καταγγελία Π. Ηλιόπουλου: «Το 20% των νηπιαγωγείων στεγάζονται σε σπίτια και καταστήματα!»

Το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει στο χώρο της προσχολικής αγωγής ανέδειξε  ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ...


Το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει στο χώρο της προσχολικής αγωγής ανέδειξε ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος μέσω της ασκήσεως του κοινοβουλευτικού έργου. Συγκεκριμένα τοπικό δημοσίευμα του αποκαλύπτει ότι η προσχολική αγωγή παραμένει και φέτος ο «μεγάλος ασθενής» της κτιριακής υποδομής στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, καθώς σε μισθωμένα κτίρια, όπως σπίτια και καταστήματα, στεγάζονται 11 Νηπιαγωγεία, ενώ 2 είναι σε διπλοβάρδια. Το αποτέλεσμα είναι πως σε αρκετές περιπτώσεις τα νήπια και τα προνήπια κάνουν μάθημα σε χώρους που δεν ανταποκρίνονται στον βαθμό που θα έπρεπε για τις ανάγκες της προσχολικής αγωγής.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας παρουσίασε στοιχεία για την κτιριακή υποδομή των νηπιαγωγείων λέγοντας πως για τη φετινή σχολική χρονιά έντεκα νηπιαγωγεία βρίσκονται σε μισθωμένα κτίρια που τα περισσότερα από αυτά είναι ακατάλληλα, ενώ άλλα δύο Νηπιαγωγεία σε διπλοβάρδια. Μάλιστα από τα 55 Νηπιαγωγεία του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου τα 11 στεγάζονται σε μισθωμένο χώρο, δηλαδή ένα ποσοστό 20%. Ο ίδιος αναφέροντας ορισμένα Νηπιαγωγεία που είναι σε μισθωμένο χώρο, τόνισε το 25ο Βόλου, το 13ο Βόλου, το 11ο Βόλου, το 14ο Νέας Ιωνίας. Κτιριακά προβλήματα υπάρχουν και στα Δημοτικά, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τις προκάτ αίθουσες, αλλά και την έλλειψη αιθουσών για τα ολοήμερα τμήματα, την απουσία γυμναστηρίων. Παράλληλα ανέφερε ως περιπτώσεις Δημοτικών, όπου απουσιάζουν αίθουσες διδασκαλίας, τα 3ο και 9ο Δημοτικά Νέας Ιωνίας, το 27ο Δημοτικό Βόλου, αλλά και τα 14ο-19ο Δημοτικά, όπου υπάρχει συνωστισμός μαθητών. 

«Για τη Χρυσή Αυγή, η Παιδεία αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Πολιτείας», τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας και για αυτό το λόγο καλεί τους αρμοδίους να αρθούν στο ύψος των απαιτούμενων περιστάσεων, να παραβλέψουν τις όποιες πολιτικές αγκυλώσεις και να προβούν στις ενέργειες αυτές ώστε να εξασφαλιστεί επαρκής και κατάλληλη κτιριακή υποδομή για νήπια και μαθητές.

Related

ΒΟΥΛΗ 8461727375988636976

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
___________________________

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item