Ανακοίνωση του ΕΕΚ για τη δίκη αντιφασιστών στον Βόλο

"Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στέκεται στο πλευρό των διωκώμενων αντιφασιστών που δικάζονται κατόπιν αυτεπάγγελτης δίωξης της αστ...


"Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στέκεται στο πλευρό των διωκώμενων αντιφασιστών που δικάζονται κατόπιν αυτεπάγγελτης δίωξης της αστυνομίας. Η δίωξη οφείλεται στη σύγκρουση στις 23/12/2012 οργανωμένης ομάδας χρυσαυγιτών έξω από το Πανεπιστήμιο Παπαστράτου (Θόλος) με αντιφασίστες. To Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής παρακολουθούσε από το πρωί τις δραστηριότητες συναγωνιστών που έκαναν εκδηλώσεις για την υποστήριξη της κατάληψης VILA AMALIA. Η αυτεπάγγελτη δίωξη της αστυνομίας οφείλεται στο γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες έδωσαν όσα ονόματα θεωρούσαν αναγκαία για να στήσουν στο εδώλιο όσους θεωρούσαν χρήσιμο. 
Τα γεγονότα του 2012 συμπληρώθηκαν με τις προσαγωγές από την αστυνομία τουλάχιστον 80 αντιφασιστών κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Βόλο κατά της διανομής τροφίμων “μόνο σε έλληνες” από τους ναζιστές. Οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής συνεχίζονται με έναν παραλίγο νεκρό στον Ασπρόπυργο το Σάββατο 7/10 όταν ναζιστές επιτέθηκαν με σιδερογροθιές και μαχαίρια σε πακιστανούς εργάτες γης. Χωρίς αμφιβολία, χωρίς την ενεργητική στήριξη της αστυνομίας δεν θα πραγματοποιείτο ούτε η φασιστοσύναξη στον Αλμυρό από τους υπεύθυνους της δολοφονίας των Λουκμάν-Φύσσα και των δεκάδων επιθέσεων σε αριστερούς, αναρχικούς, στέκια. Η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει μετατραπεί σε σίριαλ χωρίς τέλος με αποτέλεσμα οι επίδοξοι δολοφόνοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι. 
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013 έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ της σύλληψης δεκάδων μελών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής αν και τα εγκλήματά της δεν έχουν ακόμα βρει τιμωρία. Όμως παρά τη γνωστοποίηση του ρόλου των Ταγμάτων Εφόδου και της ίδια της ναζιστικής οργάνωσης, μέλη του αντιφασιστικού κινήματος σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να παραπέμπονται σε δίκες που θα έπρεπε να τεθούν αυτοδίκαια στο αρχείο.
Οι διαλυτικές τάσεις στην ΕΕ του κεφαλαίου εξαιτίας του οικονομικού και πολιτικού αδιεξόδου ενισχύει τις τάσεις του εθνικισμού, της ακροδεξιάς και του ναζισμού. Είναι ευθύνη των πιο πρωτοπόρων δυνάμεων που διατηρούν το όραμα μιας πλήρως χειραφετημένης κοινωνίας χωρίς καταπίεση κι εκμετάλλευση, που σήκωσαν το βάρος του Δεκέμβρη 2008, των αγωνιστικών κινητοποιήσεων κατά των μνημονίων και των φασιστών, να ενώσουμε τώρα τις δυνάμεις μας ενάντια στο κοινό εχθρό. "

Related

ΒΟΛΟΣ 5292760488203629181

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item