Επιτυχημένο το Συνέδριο Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30/9, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, το εναρκτήριο Συνέδριο Στελεχών Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδο...


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30/9, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, το εναρκτήριο Συνέδριο Στελεχών Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Στο συνέδριο συμμετείχαν οι υπεύθυνοι Ιερείς Νεότητος των ενοριών και τα στελέχη του Κατηχητικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας.

Τον αγιασμό ενάρξεως των εργασιών του Συνεδρίου τέλεσε ο Θεοφ. Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, από την Εκκλησία της Κύπρου, ο οποίος μίλησε πατρικώς προς τους κατηχητές και τα στελέχη του νεανικού έργου.. 

Στην 1η συνεδρία, πρώτος εισηγητής ήταν ο κ. Αθανάσιος Στογιαννίδης, Επίκουρος Καθηγητής Χριστιανικής Αγωγής και Μουσικολόγος στο ΑΠΘ, με θέμα: Παιδαγωγικές κατεύθυνσης και πρακτικές για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Ορθόδοξη Κατήχηση. Στη συνέχεια η Δρ. Πηνελόπη Μωραΐτου, Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας, και ο Δρ. Ηλίας Λιαμής, Θεολόγος – Μουσικός - Συγγραφέας, παρουσίασαν τα Κατηχητικά Βοηθήματα που θα χρησιμοποιηθούν τη φετινή χρονιά για την προσχολική, την πρώτη σχολική ηλικία και το δημοτικό, ενώ ακολούθησε γόνιμος διάλογος. 

Στη συνέχεια λειτούργησαν έξι Βιωματικά εργαστήρια. 

 

Στο πρώτο υπεύθυνος ήταν ο κ. Ιωάννης Χατζηγιάννης. με θέμα: «Ας αφηγηθούμε μια ιστορία». Οι συμμετέχοντες γνώρισαν τον υπέροχο κόσμο της αφήγησης και τους τρόπους που μπορούν να τον ενσωματώσουν στο μάθημα του κατηχητικού. Στο δεύτερο υπεύθυνη ήταν η κ. Ελισάβετ Περακάκη, με θέμα: «ελάτε παιδιά να τραγουδήσουμε» και ασχολήθηκε με το πώς βοηθάει η μουσική στην κατήχηση. Στο τρίτο υπεύθυνη ήταν η κ. Νάντια Σταματίου, με θέμα:  «για να δω τί έφτιαξες» και ασχολήθηκε με ομαδικές καλλιτεχνικές εργασίες, που μπορούν να βοηθήσουν στην δημιουργικότητα των παιδιών. Στο τέταρτο εργαστήριο, το οποίο έγινε από κοινού με το πέμπτο, υπεύθυνοι ήταν ο κ.κ. Λεωνίδας Κωλέττης και Ηλίας Λιαμής. Οι συμμετέχοντες διερεύνησαν τρόπους προσέγγισης της ψυχοσύνθεσης των εφήβων, αλλά και των μικρότερων παιδιών. Στο έκτο υπεύθυνος ήταν ο π. Δημήτριος Κατούνης, με θέμα: «Μιλώντας στα παιδιά για τον θαυμαστό κόσμο των εικόνων» και αναφέρθηκε στο πώς μπορεί να βοηθήσει η εικόνα και γενικότερα η αγιογραφία στην κατήχηση.

Related

ΒΟΛΟΣ 6905089305326883221

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item