Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους για την κατάσταση στη Σκιάθο και στη Σκόπελο

Από το πολιτικό γραφείο του Χρήστου Μπουκώρου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: Αγανακτισμένοι είναι γονείς και κηδεμόνες στα νησιά της Σκιάθο...


Από το πολιτικό γραφείο του Χρήστου Μπουκώρου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Αγανακτισμένοι είναι γονείς και κηδεμόνες στα νησιά της Σκιάθου και της Σκοπέλου, καθώς τα σχολεία τους υπολειτουργούν, ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς έχουν ως αποτέλεσμα οι αίθουσες να παραμένουν κλειστές και αρκετοί μαθητές δεν έχουν μπει ακόμα στην τάξη τους!Οι γονείς αγωνιούν για τα παιδιά τους, που αντί να μελετούν και να παρακολουθούν τα μαθήματα τους, έχουν μετατραπεί σε «επισκέπτες» άλλων τάξεων προκειμένου να καλύψουν τον ελεύθερο χρόνο τους, εξαιτίας των ελλείψεων εκπαιδευτικών. Θα πρέπει άμεσα να πάρει θέση για το φλέγον ζήτημα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Δεν είναι δυνατόν να εμπαίζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο μαθητές και γονείς στα νησιά των Σποράδων. Η Γ΄ τάξη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου δεν έχει συμπληρώσει ούτε μια ώρα μαθήματος. Στη Γλώσσα Σκοπέλου το Νηπιαγωγείο δεν λειτουργεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Επίσης, στο Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας υπάρχουν μόνο δύο εκπαιδευτικοί, ο διευθυντής και μια δασκάλα.  

Κατά τη χθεσινή και προχθεσινή μέρα οι γονείς στη Σκιάθο και τη Σκόπελο, αντί να ασχολούνται με τα παιδιά και τις δουλειές τους, πραγματοποίησαν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση και να εκφράσουν την οργή τους για την αδιαφορία και την ανικανότητα του Υπουργείου Παιδείας να καλύψει ακόμη και τα στοιχειώδη. Η φετινή κατάσταση δεν έχει προηγούμενο. 

Οι γονείς των δύο νησιών, πληροφορούμαστε, ότι σκέπτονται σοβαρά  να μεταβούν στο Βόλο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Συνεχώς, αντί συγκεκριμένων απαντήσεων και λύσεων αντιμετωπίζουν αδιαφορία και άρνηση. Ας γνωρίζουν οι ιθύνοντες ότι οι κοινωνίες των νησιών μας, που προσφέρουν τα μέγιστα στην εθνική οικονομία δεν ζητούν χάρες, αλλά τα απολύτως αυτονόητα. 

Καλούμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και κυρίως το Υπουργείο Παιδείας να πάψουν το κρυφτούλι και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους έναντι των μαθητών και των γονέων των δύο νησιών.  

Related

ΒΟΥΛΗ 2628199792364048191

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item