Άμεση κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί

Ερώτηση κατέθεσε  ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικης Ανάπτυξης και Τροφίμων ,  ζητώντας  για πολλοστή φ...

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικης Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας για πολλοστή φορά την άμεση κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί. Στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει ότι, παρά τις υποσχέσεις δύο υπουργών, του Υφυπουργού κ. Κόκκαλη τον Ιούλιο που μας πέρασε έπειτα από επίσκεψή του στους αγροτικούς συνεταιρισμούς του νομού και πρόσφατα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου στο αναπτυξιακό συνέδριο στη Λάρισα, ουδεμία ένδειξη υπάρχει που να επιβεβαιώνει την κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο βουλευτής Μαγνησίας, στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα ανάμεσα στις εξαγγελίες και στις υποσχέσεις που ακούστηκαν ήταν και για πολλοστή φορά η δέσμευση για την κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί. Είναι αναμφίβολα ένα καθολικό αίτημα σύσσωμου του οινοποιητικού κόσμου και όσων εμπλέκονται στην αμπελοκαλλιέργεια. 

Ωστόσο, πρόκειται για μια υπόσχεση της κυβέρνησης που την ακούμε εδώ και πολλούς μήνες και που ακόμη την περιμένουμε. Η τελευταία ενημέρωση που υπάρχει σχετικά με το ζήτημα τηςκατάργησης του ΕΦΚ είναι ότι βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας. Όμως η καθυστέρηση αυτή μόνο επιζήμια μπορεί να χαρακτηριστεί για τη βιωσιμότητα των οινοπαραγωγών. Η  ήδη υπάρχουσα βαριά φορολογία του κρασιού σε συνδυασμό με την επιβολή του ΕΦΚ έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην οινοπαραγωγή. Η εξομοίωση του ελληνικού οίνου με άλλα αλκοολούχα ποτά και η επιβολή του ΕΦΚ υπονομεύει τόσο το προϊόν όσο και την ίδια τη διαδικασία της οινοπαραγωγής. Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις να μάχονται για την επιβίωσή τους μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής ασφυξίας, ενώ την ίδια στιγμή η διακίνηση λαθραίου οίνου σημειώνει ραγδαία αύξηση. 

Τέλος, ο Χρήστος Μπουκώρος ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό, για το πότε επιτέλους θα γίνει η κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί                                 Related

ΒΟΥΛΗ 9158245981062134526

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item