Ιερώνυμος: «Ξεπερασμένη η συζήτηση περί σχέσεων Εκκλησίας -Πολιτείας»

Κάλεσμα προς την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία, να συνεργαστούν από κοινού και «να σηκώσουν τον πήχη πιο ψηλά» ...


Κάλεσμα προς την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία, να συνεργαστούν από κοινού και «να σηκώσουν τον πήχη πιο ψηλά» προσφέροντας όραμα και ελπίδα στον ελληνικό λαό, που τόσο τα έχει ανάγκη, απηύθυνε σήμερα το απόγευμα, από τον Αλμυρό Μαγνησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, κατά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη της πόλης, σε εκδήλωση που έγινε στο Δημαρχείο Αλμυρού, πριν τα εγκαίνια του ιεραποστολικού κέντρου « Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου. Μίλησε ακόμη, για γενικότερη κρίση προτύπων, στους ιερείς, τους πολιτικούς, στην παιδεία και σε οποιονδήποτε άλλο χώρο.
Έκανε ακόμη αναφορά στον Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιο, λέγοντας πως ο τόπος έχει την ευλογία να έχει έναν μητροπολίτη, που εργάζεται με τρόπο πολύπλευρο και σύγχρονο, χαρακτηριστικό αυτού του είδους της συνεργασίας.
Ο δήμαρχος Αλμυρού, κ. Δημήτρης Εσερίδης επισήμανε για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου πως τους γεμίζει με ελπίδα και δύναμη. Ανέφερε πως ο λαός του Αλμυρού βλέπει στο πρόσωπό του έναν άξιο ιεράρχη και πρόσθεσε πως ο Αρχιεπίσκοπος επιτελεί σημαντικό έργο στην Ελλάδα.


Ert.gr

Related

Sticky 8517759179891301943

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item