Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την απελευθέρωση του Βόλου

73 χρόνια σ υμπληρώνονται από την απελευθέρωση του Βόλου από τους Γερμανούς κατακτητές στην οποία πρωταγωνίστησαν οι δυνάμεις του ΕΑΜ ΕΛΑΣ. ...


73 χρόνια συμπληρώνονται από την απελευθέρωση του Βόλου από τους Γερμανούς κατακτητές στην οποία πρωταγωνίστησαν οι δυνάμεις του ΕΑΜ ΕΛΑΣ. 

 

Τέτοιες σημαντικές επέτειοι μας θυμίζουν ότι υπήρξε μια δρακογενιά απλών καθημερινών ανθρώπων του λαού που όταν χρειάστηκε, όταν τους κάλεσε η ιστορία, αντιστάθηκαν, οργανώθηκαν, πολέμησαν, μάτωσαν σε  βουνά, χωριά και πόλεις για να αγωνιστούν για την υπεράσπιση της πατρίδας και την ελευθερία της κοινωνίας.

 

Μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και μικροπολιτικές εκμεταλλεύσεις, η επέτειος αυτή μας θυμίζει πως οι λαοί, τα έθνη, οι κοινωνίες, οι άνθρωποι πρέπει να βρίσκονται πάντοτε σε εγρήγορση και ετοιμότητα για την υπεράσπιση αυτού που συνηθίσαμε να θεωρούμε αυτονόητο, για την προάσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, για την ήττα του φασισμού και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας.

 

Τιμούμε και σεβόμαστε τους αντιστασιακούς εκείνης της εποχής που βρίσκονται ακόμα στη ζωή και πάντα θα τιμούμε αυτούς που έπεσαν στον αγώνα ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό συμβάλλοντας στην αντιφασιστική νίκη όλων των λαών της Ευρώπης.

 

Η 19 Οκτώβρη, είναι μια επέτειος ξεχωριστή που μας θυμίζει τη σημαντική συμβολή του Βόλου και της Μαγνησίας στην αντιφασιστική εποποιία του ελληνικού λαού στη διάρκεια της Κατοχής .

Related

ΒΟΛΟΣ 8157648380375657600

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item