ΕΛΜΕ: Απειλεί και συκοφαντεί η δημοτική αρχή Βόλου

Με μια ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας επιτίθεται στην δημοτική αρχη Βόλου και στους εκπροσώπους τους ύστερα από το επεισόδιο που προκ...


Με μια ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας επιτίθεται στην δημοτική αρχη Βόλου και στους εκπροσώπους τους ύστερα από το επεισόδιο που προκλήθηκε χθες σε σχολείο της πόλης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Μας προκαλεί αγανάκτηση η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου η οποία συκοφαντεί εκπαιδευτικούς αντί να επιχειρεί να επιλύσει το χρόνιο και υπαρκτό πρόβλημα που απασχολεί το 10ο Γυμνάσιο Βόλου, που κινητοποίησε ακόμη μια φορά μαθητές & μαθήτριες, διεκδικώντας το αυτονόητο δηλαδή την ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο τους.
Καλώς διαχειρίστηκαν την κατάσταση η Διευθύντρια του σχολείου, ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος Γονέων του σχολείου. Καλώς έπραξε ο Διευθυντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης που συγκάλεσε σύσκεψη των ενδιαφερομένων και των αρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση της όλης κατάστασης. Βέβαια στη συγκεκριμένη σύσκεψη ο Διευθυντής Δ/θμιαςΕκπαίδευσης δεν προσκάλεσε την ΕΛΜΕ Μαγνησίας ούτε την ενημέρωσε.
Όσον αφορά το Δήμο Βόλου και τα δύο αιρετά στελέχη που παρουσιάστηκαν στην εν λόγω σύσκεψη, τι να πει κανείς; Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής αντί να ακούσουν, να τοποθετηθούν, να προτείνουν καλύφθηκαν πίσω από τις πλάτες ενός ανήλικου παιδιού και τις υποτιθέμενες δηλώσεις του και αποχώρησαν συκοφαντώντας και απειλώντας!!!
Εάν αυτό και η ανακοίνωση του Δήμου που ακολούθησε ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό θα το αξιολογούσαμε ως γραφικότητα. Δυστυχώς δεν είναι γραφικοί. Είναι συνεπείς σε μια συγκεκριμένη τακτική με φασίζουσααπόχρωση απέναντι σε πρόσωπα και συλλογικότητες. Με τον τρόπο αυτό δεν αντιμετωπίζονται τα υπαρκτά προβλήματα στους σχολικούς χώρους, αντίθετα πυροδοτούν και οξύνουν καταστάσεις που βλάπτουν την εκπαίδευση.
Το θέμα που αναδείχθηκε στο 10οΓυμνάσιο Βόλου με το αίτημα της ασφαλούς μετακίνησης είναι γενικό και αφορά πολλά σχολεία. Ωστόσο για το συγκεκριμένο σχολείο πρέπει κατά προτεραιότητα να δοθούν άμεσες λύσεις και να σχεδιαστεί η οριστική επίλυση από τους αρμόδιους φορείς και όχι να ασχολούνται μόνο με έργα βιτρίνας!!!
Δηλώνουμε την απερίφραστη συμπαράσταση στους γονείς, τους μαθητές και τους συναδέλφους και την έμπρακτη υποστήριξή μας απέναντι σε κάθε είδους εκφοβισμό και συκοφαντία.

Related

Sticky 7623154441661401433

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item