Νομοθετική ρύθμιση για αγροτικούς συνεταιρισμούς

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  έπειτα από έγγραφη επιστολ...


Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έπειτα από έγγραφη επιστολή του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πτελεού, ζητώντας να ληφθεί νομοθετική ρύθμιση, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και ενώσεις που τελούν υπό εκκαθάριση και παρουσιάζουν κερδοφορία, να επιλέγουν τα προς διάθεση ακίνητα που τους ανήκουν. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην αναφορά του ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Πτελεού είναι ένας κερδοφόρος αγροτικός συνεταιρισμός, ο οποίος διαθέτει πρότυπο ελαιοτριβείο και τυποποιητήριο στον Πτελεό. Επίσης, ο ΑΕΣ Πτελεού έχει ήδη μισθώσει ένα ακίνητο της υπό εκκαθάριση Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού, το οποίο βρίσκεται στον Πτελεό. Ηδυνατότητα επιλογής των αδιάθετων ακινήτων σίγουρα θα διευκολύνει τους κατά τόπους συνεταιρισμούς και ενώσεις που με ζήλο προσπαθούν να επιβιώσουν και να δημιουργήσουν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. 

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να εξετάσει την πρόταση του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πτελεού και να μεριμνήσει για τους συνεταιρισμούς που είναι κερδοφόροι, προστατεύοντας τους.

Related

ΒΟΥΛΗ 1154671462248297829

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item