Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα λατομεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Συνάντηση πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2017 ,  ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με το Γενι...

Συνάντηση πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2017, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με το Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μιχαήλ Βερροιόπουλο, με αφορμή το επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου για την έρευνα και εκμετάλλευση των λατομικών ορυκτών και τη νομοθετική εξασφάλιση του ειδικού καθεστώτος λειτουργίας των λατομείων του Δήμου Ν. Πηλίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο τεχνικός σύμβουλος, μεταλλειολόγος του Δήμου Ν. Πηλίου κ. Βαγγέλης Λυμπερίου και ο συνεργάτης του Υπουργείου κ. Σπύρος Πασβαλίδης.

Ο Γενικός ενημερώθηκε για το ειδικό καθεστώςλειτουργίας των λατομείων του Δήμου Ν. Πηλίου καισυγκεκριμένα για την εκμετάλλευσή τους από συνεταιρισμούς των ίδιων των κατοίκων της περιοχής,καθώς και για την αναγκαιότητα διατήρησης του καθεστώτος αυτού και στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει τη λατομική νομοθεσία. Με βάση τα παραπάνω, ο Γενικός και οι αρμόδιοι συνεργάτες του Υπουργείου, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμπεριληφθεί στο νέο, υπό επεξεργασία νομοσχέδιο για τη λατομική νομοθεσίαδιάταξη η οποία θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της εκμετάλλευσης των λατομείων του Δήμου Ν. Πηλίου από τους συνεταιρισμούς των κατοίκων.

Ο Βουλευτής από την πλευρά του, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, επεσήμανε ότι η λειτουργία των λατομείων της περιοχής αποτελεί βασική πηγή βιοπορισμού για τις τοπικές οικογένειες και για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξασφαλίζεται και νομοθετικά η απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας τους και η εκμετάλλευσή τους από τους ντόπιους.


Related

ΒΟΥΛΗ 6332043459768497250

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item