Απαράδεκτες αποφάσεις εναντίον νέων επαγγελματιών

Την άμεση  έγκριση της επαναλειτουργίας της ειδικότητας κομμωτικής στο 4 ο  Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας  ζητά με ερώτηση, προς τον Υπουργό Παιδε...


Την άμεση έγκριση της επαναλειτουργίας της ειδικότητας κομμωτικής στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας ζητά με ερώτηση, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Ο βουλευτής επισημαίνει την απαράδεκτη απόφαση να μη λειτουργήσει φέτος η ειδικότητα της «Κομμωτικής Τέχνης» στο Εσπερινό ΕΠΑΛ και τονίζει ότι πρόκειται για αδικαιολόγητο εξαναγκασμό των εργαζομένων μαθητών να απέχουν από την εκπαιδευτική διαδικασία, στερώντας τους, συγχρόνως, το δικαίωμα στη γνώση και την εξειδίκευση. 

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Μεγάλη είναι η αναστάτωση που έχει προκληθεί στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τη μη έναρξη λειτουργίας της ειδικότητας της κομμωτικής στο Εσπερινό ΕΠΑΛΑξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μαθητές που έχουν ήδη παρακολουθήσει τα προηγούμενα έτη σπουδών της ειδικότητας και η λήψη αυτής της απόφασης παρεμποδίζει την ολοκλήρωση των σπουδών τους. 

Συγκεκριμένα, υπάρχουν οχτώ εγγεγραμμένοι μαθητές, οι οποίοι είχαν ήδη δηλώσει από την εγγραφή τους στην Α΄ τάξη, κατά το σχολικό έτος 2015-2016, την επιλογή της ειδικότητας της «Κομμωτικής Τέχνης»Επίσης, την προηγούμενη σχολική χρονιά2016-2017 το τμήμα λειτούργησε κανονικά. Οι μαθητές αυτοί τώρα αδυνατούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, καθώς το τμήμα τους δεν υφίσταται πλέον στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της εκπαίδευσής τους.  

Η εναλλακτική τους είναι να ακολουθήσουν τα μαθήματα της ειδικότητας στο πρωινό ΕΠΑΛγεγονός που κάθε άλλο παρά τους διευκολύνει, διότι πρόκειται για μαθητές που εργάζονται. Η επιλογή του Εσπερινού ΕΠΑΛ για αυτά τα παιδιά είναι μια άκρως συνειδητή επιλογή, εφόσον τίθεται ζήτημα βιοπορισμού των ιδίων και των οικογενειών τους. Δεν πρέπει να αποξενώνονται οι μαθητέςαπό την εκπαιδευτική διαδικασία. Η απόκτηση γνώσεων, η ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων και κατά συνέπεια η απόκτηση του πτυχίου είναι τα απαραίτητα εφόδια για την άμεση επαγγελματική τους εξέλιξη, ιδιαίτερα τώρα που η αγορά εργασίας είναι απαιτητική και άκρως ανταγωνιστική. Τέλος, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι η ενδεχόμενη αλλαγή ειδικότητας των μαθητών αυτών, τους στερεί τη δυνατότητα να αποκτήσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στο αντικείμενο που οι ίδιοι έχουν επιλέξει να εργάζονται. 

Κατόπιν τούτων, 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Εάν προτίθεται να εξετάσει την περίπτωση των μαθητών της ειδικότητας «Κομμωτικής Τέχνης» του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου και να εγκρίνει την έναρξη επαναλειτουργίας του κύκλου σπουδών;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή.                                               

Related

ΒΟΥΛΗ 8764911117612596958

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item