Η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου εναντίον Τσίπρα

Την Τετάρτη 11/10 όλο το κυβερνητικό επιτελείο θα βρίσκεται στη Λάρισα σε μια αγωνιώδη προσπάθεια  να κάνει πλύση εγκεφάλου  στην εργαζόμενη...


Την Τετάρτη 11/10 όλο το κυβερνητικό επιτελείο θα βρίσκεται στη Λάρισα σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κάνει πλύση εγκεφάλου στην εργαζόμενη πλειοψηφία, στους άνεργους και τη νεολαία προκειμένου να πείσει πως τα βάσανα τελειώνουν και πως καταφτάνει η «ανάπτυξη» με την «υπερταχεία». Η «υπερταχεία»όμως πουλήθηκε μαζί με τις εταιρίες του ΟΣΕ και μαζί με ότι συγκροτούσε μέχρι χθες τον κοινωνικό πλούτο και τις υπηρεσίες που προέρχονταν από αυτόν. Και όχι απλά πουλήθηκε το «τρένο της ανάπτυξης», αλλά πέρασε και από πάνω μας αφήνοντας πίσω μερικά εκατομμύρια άνεργους, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και όλους τους υπόλοιπους να προσπαθούν να επιβιώσουν «τρώγοντας τις σάρκες» τους προκειμένου να συνεχίσει να ζει η ντόπια και διεθνής ελίτ στη χλιδή της. 

Πιστεύει κανείς πως η «ανάπτυξη» η οποία ευαγγελίζονται είναι η αλλαγή αυτής της εικόνας και η επιστροφή σε κάποιες ευκολότερες στιγμές του παρελθόντος; Λάθος. Η «ανάπτυξη» για την οποία μιλάνε είναι απλά η συλλογή των «καρπών» από την αντεργατική καταιγίδα των τελευταίων χρόνων. Επενδύουν (όπως και οι φιλόδοξοι επενδυτές τους…) πως ένας πεινασμένος, φτωχός και κατά μεγάλη πλειοψηφία άνεργος λαός δε θα τολμήσει να βγάλει τσιμουδιά αν ένα ποσοστό του βρει μια δουλεία με ψίχουλα και ημερομηνία λήξης. Κοινός επενδύουν στη συνέχεια και στη σταθεροποίηση της εξαθλίωσης. 

Ονομάζουν επενδύσεις και έργα πράγματα που χρηματοδοτούνται από τον πλούτο που κλέβουν όλα αυτά τα χρόνια και ένα μικρό μέρος του το επιστρέφουν, απλά και μόνο για να κινηθούν τα γρανάζια των καπιταλιστικών οικονομιών. Τι είναι άραγε τα προγράμματα του ΕΣΠΑ αν δεν είναι ανακύκλωση μέρουςτου κλεμμένου πλούτου με κεντρικό διαχειριστή την ΕΕ; Τι είναι οι «επενδύσεις» των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που πληρώνονται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από τους υπερφουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ; Τι είναι η «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού, αν δεν είναι τα λειψά μεροκάματα των εποχιακών ή μόνιμων σκλάβων που λιώνουν όλη μέρα για 25 και 30 ευρώ;

Ένα είναι το δίλλημα. Όταν εκεί έξω κάποιοι πλουτίζουν στις πλάτες μας και παρόλα αυτά προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι «ανάπτυξη» και «εθνική επιτυχία» το να δουλεύεις με 400 και 500 ευρώ μέχρι τα βαθιά γεράματα και όταν πλέον θα σε έχουν «στραγγίσει» και δεν θα είσαι ανταγωνιστικός θα είναι δικαίωμα  τους να σε απολύσουν, η θα ζήσεις στη μιζέρια για όσο αντέξεις ή θα διεκδικήσεις τη ζωή που μπορείς να έχεις, αλλά στην κλέβουν γιατί δε συμβιβάζεται με τα κέρδη τους . 

Εμείς θα σταθούμε εμπόδιο στην «ανάπτυξη» που η Lafarge θα έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους κατοίκους του Βόλου στο βωμό των κερδών της. Θα σταθούμε εμπόδιο στην ανάπτυξη που θα μετατρέψει όλα τα δημόσια και ιστορικά κτίρια (βλ κίτρινηαποθήκη) σε επιχειρηματικά «γκατζετάκια». Που θα μετατρέψει σε κρανίου τόπο την κοιλάδα του Αχελώου. Που θα δωρίσει νησιά (βλ. Αλατά), φυσικά αγαθά και περιβάλλον σε επιχειρηματικά funds. Που θα μετατρέψει την εργασία σε μια άτυπη διαρκή δουλεία. Κόμβος σε αυτή την αναμέτρηση είναι να ηττηθεί και να καταρρεύσει η κυβέρνηση και τα σχέδια της και όλοι οι επίδοξοι μνηστήρες της αστικής εξουσίας. Όπου σταθούν και όπου βρεθούν να αντιμετωπίσουν μπροστά τους ένα ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα που δε θα ζητάει ψίχουλα από το τραπέζι των χορτάτων,  αλλα θα διεκδικεί το καρβέλι για να ικανοποιηθούν οι κοινωνικές ανάγκες.

 

Όλοι στην πανθεσσαλίκη αντικυβερνητική συγκέντρωση στη Λάρισα την Τετάρτη 11/10 στις 18:00 έξω από το ξενοδοχείο Imperial (οδός Φαρσάλων)

Related

ΒΟΛΟΣ 3551023365774378246

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item