Παράταση του Προγράμματος «Στέγαση- Επανένταξη»

Τη μ εγάλη αναστάτωση  που  έχει  προκληθεί   στους ωφελούμενους του προγράμματος «Στέγαση και Επ ανένταξη» από την επικείμενη λήξη του, τον...


Τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκληθεί στους ωφελούμενους του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» από την επικείμενη λήξη του, τονίζει με ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αφορά στην παροχή στέγης και τη σταδιακή ένταξη των ωφελουμένων στην αγορά εργασίας λήγει το Δεκέμβριο του 2017Οι δικαιούχοι στην πόλη του Βόλου είναι 25, ενώ μαζί με τις οικογένειες τους φθάνουν τα 80 περίπου άτομα. Είναι πραγματικά λυπηρό, ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συνανθρώπων μας, οι οποίοι πασχίζουν να επιβιώσουν στη δυσμενή περίοδο της οικονομικής κρίσης, να κινδυνεύει να σταματήσει, αφήνοντας τόσο κόσμο κυριολεκτικά στο δρόμο. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οικογενειάρχες, που λόγω μακροχρόνιας ανεργίας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στα απολύτως απαραίτητα για τη διαβίωσή τους. Με το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» και την εξασφάλιση της στέγης τους δίνεται η δυνατότητα να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και κυρίως τη διαβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους. Εξάλλου, αυτός είναι και ο στόχος του προγράμματος, η σταδιακή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, χωρίς το άγχος της διατήρησης της κατοικίας. 

Μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Μπουκώρος επισημαίνει ότι οαριθμός των συμπολιτών μας που ζουν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας συνεχώς μεγαλώνει, ενισχύοντας όλο και περισσότερο την πεποίθηση πως το εν λόγω πρόγραμμα θα πρέπει να παραταθεί άμεσα. Συγχρόνως, θα πρέπει να ενισχυθεί η διαδικασία εργασιακής επανένταξης αυτών των ατόμων, μέσα από τα απαραίτητα προγράμματα και τις διαδικασίες του ΟΑΕΔ. 

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από την αρμόδια υπουργό την άμεση παράταση του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη», καθώς και την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας των ωφελουμένων και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Related

ΒΟΥΛΗ 32084232653857041

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item