Σεμινάριο Χαρτιγραφίας στον Βόλο

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου ,  στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ,  διοργανώνει  Σ εμινάριο  Χαρτογραφίας-Χαρτογράφησης, το ο...


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διοργανώνει Σεμινάριο Χαρτογραφίας-Χαρτογράφησης, το οποίο περιλαμβάνει ένα κύκλο με θεωρητικά μαθήματα και ένα κύκλο πρακτικών ασκήσεωνΟι συμμετέχοντες εισάγονται στις έννοιες της Χαρτογραφίας και της Χαρτογράφησης, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται οι εφαρμογές τους στις επιστήμες της Γεωλογίας και της Αρχαιολογίας. Παράλληλα γίνεται επίδειξη λογισμικών χαρτογράφησης και πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων στο ύπαιθρο. Φέτος θα πραγματοποιηθεί χαρτογράφηση με τη χρήση ΣΜΗΕΑ (drone).

Οι θεωρητικές εισηγήσεις διαρκούν 2 ώρες (18:00-20:00) και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου και του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι το εξής:

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου

Εισαγωγή στη Χαρτογραφία. Αποτύπωση. Χρήση G.P.SΠροσανατολισμός.

 

Κυριακή 15Οκτωβρίου

Άσκηση Υπαίθρου.

Τετάρτη 1Οκτωβρίου

Γεωλογική Χαρτογράφηση. Επιφανειακή Αρχαιολογική Έρευνα. Αποτύπωση Υπόγειων Κατασκευών.

 

Κυριακή 22Οκτωβρίου

Άσκηση Υπαίθρου. Χρήση drone

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου

Λογισμικά Χαρτογράφησης. 

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, στις 18:00, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου). Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 100€. Περιλαμβάνει τις θεωρητικές εισηγήσεις και τις ασκήσεις υπαίθρουΟι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχήτηλεφωνικά στο 24210 36555 (11:00-13:00) ή στο mail του Μουσείου volosmuseum@gmail.com μέχρι την Τρίτη 10-10-2017.Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές και απόφοιτους Γεωλογίας και Αρχαιολογίας, αλλά και γενικά σε όσους τρέφουν ενδιαφέρον για την επιστήμη της Χαρτογραφίας και τις μεθόδους Χαρτογράφησης.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Related

ΒΟΛΟΣ 3929822914436404261

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item