Τόσα παιδιά χωρίς δάσκαλο

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστο  Μπουκώρος  προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ζητώντας την άμεση τοποθ...


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ζητώντας την άμεση τοποθέτηση δασκάλου στην Γ΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, η αδιαφορία του υπουργείου και η απαξίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη νησιωτική Ελλάδα και στη συγκεκριμένη περίπτωση στη Σκιάθο, έχει ως συνέπεια οι μαθητές της Γ΄ τάξης του δημοτικού να μην έχουν συμπληρώσει ούτε μια ώρα μαθήματος, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξαιτίας της έλλειψης δασκάλου. 

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Ανάστατοι είναι γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, καθώς ένα μήνα μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους, τα μαθήματα της τρίτης δημοτικού δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη. Η έλλειψη δασκάλου έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να κατανέμονται σε διάφορα τμήματα άλλων τάξεων, όπως της έκτης, της πέμπτης και της τετάρτης δημοτικού, προκειμένου να περνούν τις ώρες τους στο σχολείο.

Στην τρίτη τάξη του 2ο Δημοτικό Σκιάθου, αν και υπάρχουν δύο τμήματα, είναι αδύνατον να γίνει σύμπτυξή τους, διότι τότε ο αριθμός των μαθητών θα υπερβαίνει κατά πολύ το όριο των 25 παιδιών ανά τμήμα, όπως ορίζει το υπουργείο. Εξάλλου, μια τάξη με 45 -50 παιδιά δεν μπορεί να είναι λειτουργική και θαπαρεμποδίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία. 

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο η απαξίωση της παιδείας στη νησιωτική Ελλάδα. Κάθε χρόνο τα μαθήματα στα νησιά ξεκινούν με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας δυσαναπλήρωτα κενά στην εκπαίδευση των μαθητών που πιεσμένοι προσπαθούν να καλύψουν τα κενά στη διδακτέα ύλη. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου είναι ίσως οι πιο παραμελημένοι μαθητές της Ελλάδας, γιατί δεν έχουν συμπληρώσει ούτε μια ώρα μαθήματος από την έναρξη του σχολικού έτους μέχρι και σήμερα. 

Κατόπιν τούτων, 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Γιατί δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη δάσκαλος στην Γ΄ τάξη του  2ου Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου       
2. Πώς προτίθεται το υπουργείο να καλύψει τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στο νησί της Σκιάθου;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.                                    

Related

ΒΟΥΛΗ 1096039551819140123

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item