Ελλείψεις σε εμβόλια ιλαράς στον Βόλο

Σημαντική έλλειψη σε εμβόλια ιλαράς και έλλειψη αντιδραστηρίων για έλεγχο αντισωμάτων στα δημόσια νοσοκομεία παρατηρείται στην Ελλάδα, ...


Σημαντική έλλειψη σε εμβόλια ιλαράς και έλλειψη αντιδραστηρίων για έλεγχο αντισωμάτων στα δημόσια νοσοκομεία παρατηρείται στην Ελλάδα, τη στιγμή που η ασθένεια σαρώνει, αλλά το ίδιο συμβαίνει και στα φαρμακεία του Βόλου, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο TheNewspaper.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης.
Τα καταγεγραμμένα από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κρούσματα είναι 166 (στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί περισσότερα από 14.000 περιστατικά και 43 θάνατοι), ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για άλλους δύο επαγγελματίες υγείας, μια γιατρό του «Σισμανογλείου» και μια νοσηλεύτρια του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», που έρχονται να προστεθούν στους έξι υγειονομικούς που νόσησαν από ιλαρά.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση προς όσους εργάζονται στα νοσοκομεία πώς μπορούν να προφυλαχθούν από την ασθένεια. «Δεν βλέπεις καμία ανακοίνωση στα νοσοκομεία, ώστε να φοράμε μια μάσκα όσοι εργαζόμαστε, το πιο απλό δηλαδή. Όλα στην τύχη», τονίζει στον «Ε.Τ.» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως λέει, είναι ότι τα δημόσια νοσοκομεία έχουν μεγάλη έλλειψη αντιδραστηρίων, επομένως δεν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι αντισωμάτων ιλαράς στους επαγγελματίες υγείας, καθώς και στους πολίτες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εάν κάποιος πολίτης απευθυνθεί ιδιωτικά για τον έλεγχο αντισωμάτων θα επιβαρυνθεί με περίπου 50 ευρώ.
Όσοι είναι γεννημένοι πριν από το 1970, σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, θεωρείται ότι έχουν νοσήσει. Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης της ιλαράς είναι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (MMR).

Related

ΒΟΛΟΣ 7293419691453574336

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item