Φάμελος: Το νερό είναι το αίμα στην καρδιά της Θεσσαλίας

Τη σημαντική αξία του νερού για τη Θεσσαλία τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος. Ο κ. Φάμελος αναφέρθηκε σ...


Τη σημαντική αξία του νερού για τη Θεσσαλία τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.
Ο κ. Φάμελος αναφέρθηκε στο ζήτημα διαχείρισης των υδατικών πόρων της περιοχής της Θεσσαλίας, για την άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων της περιοχής κατά την διάρκεια της συνεδρίας που διεξάγεται στα πλαίσια του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη Λάρισα.
Ο κ. Φάμελλος σημείωσε, πως «το νερό είναι το αίμα στην καρδιά της Θεσσαλίας, καθώς τροφοδοτεί όλη τη λειτουργίας της», επισημαίνοντας πως όλοι γνωρίζουν πως το «αρνητικό υδατικό ισοζύγιο είναι κεντρικό πολιτικό ζήτημα στην Ελλάδα».
Σχετικά με το ζήτημα της άρδευσης των καλλιεργειών, ο κ. Φάμελλος ανέφερε, πως στη Θεσσαλία έχουμε πολύ υψηλό κόστος στην καλλιέργεια και ταυτόχρονα έχουμε απώλεια 60% στα δίκτυα άρδευσης.
Ο υπουργός σημείωσε πάντως, πως το μοντέλο ανάπτυξης σχετικά με το νερό δεν έχει αλλάξει, τονίζοντας πως ως χώρα έχουμε 3 δισ. κβ μέτρα νερού, απώλειες από τα υπόγεια αποθέματα.
«Εμείς πρέπει να δώσουμε λύσεις, γιατί αν δεν ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό των υδατικών πόρων μέχρι το τέλος του 2017, τότε όλοι οι πόροι των υγρών αποβλήτων, της ύδρευσης και της άρδευσης επιστρέφουν στην ΕΕ» είπε ο υπουργός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο κ. Φάμελλος είπε ότι η Θεσσαλία, πρώτα απ΄ όλα χρειάζεται νερό και σημείωσε ότι έχει αναλάβει την ευθύνη για το θέμα και έχει καταθέσει σχετική πρόταση.
Τόνισε επίσης, ότι Βάσει όσων υποστηρίζουν οι επιστήμονες, η Θεσσαλία θα πρέπει να καταναλώνει 450 κβ νερό ανά στρέμμα και να υπάρξει μείωση της αρδευτικής κατανάλωσης.
Σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο κ. Φάμελλος είπε, πως οι Δήμοι θα πρέπει να δημιουργήσουν τοπικό σχέδιο για την ανακύκλωση, έτσι ώστε οι πολίτες να πληρώνουν τέλη στους Δήμους, με βάση την ποσότητα των απορριμμάτων που παράγονται.
Τέλος, ο υπουργός είπε, πως πρέπει να «υπάρξει ένας συναγωνισμός με επίκεντρο την ανακύκλωση» σημειώνοντας πως το «περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης της Θεσσαλίας είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο».

Related

ΘΕΣΣΑΛΙΑ 777674775459125405

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item