Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής ΠΕ11 που βρίσκονται στη διάθεση

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ζητώντας να αρθεί η ...


Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ζητώντας να αρθεί η αδικία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής ΠΕ11 με προϋπηρεσία στην ειδική αγωγή και οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση. 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην αναφορά του ο βουλευτής Μαγνησίας, εκπαιδευτικοί που έχουν οργανική θέση σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής έχουν το δικαίωμα αναγνώρισης της προϋπηρεσίας τους σε αντίστοιχες εκπαιδευτικές μονάδες. Δυστυχώς, αυτό το δικαίωμα δεν παρέχεται σε εκείνους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι, αν και έχουν αποδεδειγμένη, πολυετή προϋπηρεσία σε ανάλογες μονάδες, βρίσκονται στη διάθεση. Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής ΠΕ11 με αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στην ειδική αγωγή και χωρίς οργανική θέση να νιώθουν ως οι "παρίες" ενός εκπαιδευτικού συστήματος, που ενώ αυτοί το στηρίζουν και το ενισχύουν, αυτό δεν αναγνωρίζει την προσφορά τους. Το νομοθετικό κενό που δημιουργείται συντηρεί μια κατάφορη αδικία εις βάρος αυτών των εκπαιδευτικών που για πολλά χρόνια εργάζονται στην ειδική αγωγή. 

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να επιληφθεί του ζητήματος που έχει ανακύψει με την πρόσφατη νομοθεσία και τις διακρίσεις που αυτή συντηρεί, προκειμένου να αρθεί η ανισότητα μεταξύ των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής με οργανική θέση και αυτών που βρίσκονται στη διάθεση. 

Related

ΒΟΥΛΗ 6818341452284435111

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item