Το μήνυμα της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την 17η Νοέμβρη

Πέρασαν 44 χρόνια από την ηρωική και συνάμα αιματηρή εξέγερση της νεολαίας και του λαού στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973. Η λαϊκή ε...


Πέρασαν 44 χρόνια από την ηρωική και συνάμα αιματηρή εξέγερση της νεολαίας και του λαού στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973. Η λαϊκή εξέγερση ήταν η αρχή του τέλους της αμερικανοκίνητης χούντας των επίορκων συνταγματαρχών. Μερικούς μήνες αργότερα κατέρρευσαν... Πρόλαβαν όμως να ολοκληρώσουν το "εθνοσωτήριο" έργο τους με την προδοσία της Κύπρου...
  Το κυρίαρχο σύνθημα εκείνης της περιόδου,44 χρόνια μετά, παραμένει επίκαιρο...
   ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ο αγώνας συνεχίζεται. Παλεύουμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της λιτότητας ,που συνεχίζουν να επιβάλουν η Ε.Ε, το ΔΝΤ και η κυβέρνηση.
   ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση να γίνουν πραγματικά κοινωνικά αγαθά.
   ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ δουλειά για όλους. Η ανεργία, η υποαπασχόληση, η απλήρωτη εργασία, δεν μπορεί να είναι το μέλλον της νεολαίας αυτού του τόπου.
  -Ο αγώνας μας, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές, για την ειρήνη είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Οι εργαζόμενοι, οι εκπ/κοί απαιτούμε την ασφαλή μεταφορά των προσφύγων, την εγκατάστασή τους στις χώρες που επιθυμούν και την δημιουργία των βασικών υποδομών για την ζωή τους και την μόρφωση των παιδιών τους.

   -Συνεχίζουμε με συνέπεια την πάλη μας ενάντια στον φασισμό, σε κάθε μορφής ρατσισμό, καθώς και στην προσπάθεια αναβίωσής τους σε μια περίοδο κρίσης.

Related

ΒΟΛΟΣ 6861729342821559665

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item