Δημιουργείτε τη γενιά των τρείς και εξήντα (360€)

Ειδικός αγορητής της Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση επί του προσχεδίου για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 ορίστηκε από τον Πρόεδρο τ...


Ειδικός αγορητής της Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση επί του προσχεδίου για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 ορίστηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Κατα τη διάρκεια της εισήγησής του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Μαγνησίας, επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για τον ελληνικό λαό, αντιθέτως υπόσχεται νέες θυσίες. 
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Χρήστος Μπουκώρος, αν και η κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει ρυθμούς ανάπτυξης 2,7% για το 2017, δυστυχώς ο στόχος αυτός φαίνεται πολύ μακρινός, καθώς η χώρα μετά βίας φτάνει το 1% με 1,4%. 
Μεταξύ άλλων ο βουλευτής Μαγνησίας επεσήμανε τα εξής: «οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν είναι απλοί αριθμοί, αλλά είναι το βασικότερο μέγεθος, το οποίο αποδεικνύει την πορεία της πραγματικής οικονομίας. Η προηγούμενη κυβέρνηση, με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε τη διακυβέρνηση, τον Ιούνιο του 2012, με την ύφεση να τρέχει με ρυθμούς 6,7% και παρέδωσε τη χώρα το 2014, με ρυθμούς ανάπτυξης 0,7%, σύμφωνα με τα τελευταία αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια, όμως, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αγκομαχάει για να πιάσει ρυθμούς της τάξεως του 1,8%. 
Εκτός των άλλων, η κυβέρνηση επαίρεται ότι, έστω και αν δεν πέτυχε τους ρυθμούς ανάπτυξης που είχε προϋπολογίσει, πέτυχε το στόχο του πλεονάσματος, ο οποίος είχε προϋπολογιστεί στο 2% και αναμένεται να φτάσει στο 2,2%, ίσως και στο 2,5%. Τα πλεονάσματα όμως αυτά είναι αιματοβαμμένα, όπως υποδείκνυε άλλοτε ο σημερινός Πρωθυπουργός και τότε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, διότι στηρίζονται στην υπερφορολόγηση των πολιτών, στην ουσιαστική εσωτερική στάση πληρωμών και βεβαίως στο τσουνάμι κατασχέσεων.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όλες τις έρευνες οι Έλληνες πολίτες περιορίζουν ακόμα και την κατανάλωση βασικών αγαθών, όπως είναι το γάλα και το ψωμί, ενώ η δημόσια κατανάλωση παρά τις προβλέψεις, παρά τις εκτιμήσεις, παρά τον προϋπολογισμό αυξάνεται. Γιατί άραγε; Μήπως για την δημιουργία κομματικού στρατού;
Σύμφωνα μάλιστα με την τελευταία έκθεση της Eurostat, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 2017, «στην Ελλάδα το 2016, βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, το 35,6% του πληθυσμού». Σε αντίστοιχη ή χειρότερη θέση από την Ελλάδα εντός της Ε.Ε. είναι μόνο η Ρουμανία και η Βουλγαρία. Ενώ εσείς παρουσιάζεστε ως προστάτες των φτωχών και το μόνο που κάνετε είναι να τους αυξάνετε! 
Όσον αφορά στην ανεργία, η κυβέρνηση επαίρεται με αλαζονικό τρόπο ότι τη μείωσε, ότι την «κονιορτοποίησε», συγκρίνοντας τον Ιούλιου του 2016 με τον Ιούλιο του 2017, όπου τα ποσοστά ήταν 23,4% και 21% αντίστοιχα, αποσιωπώντας το γεγονός ότι ο Ιούλιος, είναι ένας τουριστικός μήνας με αυξημένες ροές επισκεπτών, γεγονός που ευνοεί την εποχική και περιστασιακή απασχόληση. Συγχρόνως, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, για πρώτη φορά από το 2014 και μετά «παίρνουν κεφάλι», δηλαδή, είναι σαφώς περισσότερες από τις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. "Αν διαβάσετε προσεχτικά το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2018, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα διαπιστώσετε ότι στη σελ 19, το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται οτι οι ελαστικές μορφές απασχόλησης είναι πλέον η κυρίαρχη μορφή στη χώρα". Πιο συγκεκριμένα, οι μέσες αποδοχές στην ελαστική απασχόληση, είναι μόλις 392 € μικτά, ενώ τα καθαρά είναι 360 €. Με λίγα λόγια, δημιουργείτε τη νέα γενιά των 3 και 60, των 360 €. Εσείς που υποσχόσασταν 751€! 
Σε ότι αφορά την ανεργία και μιας και προέρχομαι από μια εκλογική περιφέρεια που τη βιώνει καθημερινά, διότι στη Μαγνησία και το Βόλο, η ανεργία δεν είναι 21% και 22%, είναι σταθερά πάνω από 30%, καμία επένδυση δεν έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια, αντιθέτως μεγάλες μονάδες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. 
Τρία χρόνια τώρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η μακροβιότερη κυβέρνηση της κρίσης δεν έχει καταφέρει να φτάσει τους επιθυμητούς στόχους και η ανταγωνιστικότητα κατρακυλάει. Αν και σε όλα τα κράτη της Ε.Ε., οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη όχι μόνο επιβεβαιώνονται, αλλά ξεπερνώνται ακόμη και οι στόχοι, δυστυχώς στην Ελλάδα διαψεύδονται και επειδή δεν τρέχουμε μόνοι μας σε αυτό τον κόσμο, πρέπει να βλέπουμε και με τι ρυθμούς τρέχουν και όλοι οι υπόλοιποι» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. 
Τέλος, ο ειδικός αγορητής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Μαγνησίας αναφέρθηκε στην αποτυχία των προβλέψεων του προϋπολογιμού του 2017 στα βασικά οικονομικά μεγέθη, εκτιμώντας ότι παρόμοιες θα είναι και οι εξελίξεις στον προϋπολογισμό του 2018. Related

ΒΟΥΛΗ 1448128419964485006

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item