Συνάντηση Παπανάτσιου με υφυπουργό Οικονομικών Βραδεμβούργου

H υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου συναντήθηκε χθες και σήμερα στην Αθήνα με την υφυπουργό Οικονομικών του Βρανδεμβούργου κ...


H υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου συναντήθηκε χθες και σήμερα στην Αθήνα με την υφυπουργό Οικονομικών του Βρανδεμβούργου κα Daniela Trochowski στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο μερών.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η κα Trochowski ενημερώθηκε για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στη χώρα, την φορολογική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και τις ενέργειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ακόμη ενημερώθηκε από τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή και στελέχη της Αρχής για το νέο πλαίσιο και τον τρόπο λειτουργίας της ΑΑΔΕ με έμφαση σε θέματα όπως η ψηφιοποίηση και η Φορολογική και Τελωνειακή Ακαδημία. Επιπλέον η κα Trochowski και η κα Παπανάτσιου επισκέφθηκαν την έδρα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και ενημερώθηκαν για την ανασυγκρότηση και το νέο τρόπο λειτουργίας του ΣΔΟΕ από τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Σταύρο Θωμαδάκη. Επίσης η κα Trochowski επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων και το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».

Μετά τις συναντήσεις η κα Παπανάτσιου υπογράμμισε ότι: «Στο σημερινό διεθνές περιβάλλον είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Οι αποκαλύψεις των Paradise Papers σε συνέχεια των Panama Papers, LuxLeaks κλπ. επιβεβαιώνουν την επιτακτικότητα του αγώνα που δίνουμε για αποφασιστικό χτύπημα της φοροδιαφυγής. Η κυβέρνησή μας δίνει συνεχώς τη μάχη σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς αλλά και σε διμερείς συνεργασίες για την επιβολή κανόνων διαφάνειας και δικαιοσύνης ώστε να σταματήσει επιτέλους η μεταφορά των οικονομικών βαρών από τις παγκόσμιες ελίτ στους οικονομικά ασθενέστερους. Η συνεργασία με την κυβέρνηση του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο του αγώνα μας».

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2743516964127251254

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item