Το ψηφοδέλτιό του για το Επιμελητήριο Μαγνησίας παρουσίασε ο Τρ. Πλαστάρας (εικόνα)

Σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Volos Palace σήμερα το απόγευμα ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τρύφωνας Πλαστάρας παρ...

Σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Volos Palace σήμερα το απόγευμα ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τρύφωνας Πλαστάρας παρουσίασε τον συνδυασμό του.
Στην ομιλία του ο κ. Πλαστάρας επεσήμανε μεταξύ άλλων:

"Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στο Επιμελητήριο, ο θεσμός απαξιώθηκε με ευθύνη της απερχόμενης διοίκησης που στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Εμείς, ερχόμαστε να δώσουμε νέα δυναμική και ώθηση στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.
Το Επιμελητήριο πρέπει να αναγεννηθεί για να συμβαδίσει στις νέες απαιτήσεις των δύσκολων καιρών. Να εκσυγχρονιστεί.
Είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή μακριά από πολιτικά κόμματα και ιδιωτικά συμφέροντα να αναβαθμίσουμε τον θεσμό, ώστε να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης, προσφέροντας οφέλη στα μέλη του και την τοπική μας οικονομία.
Πρέπει να λειτουργεί ως ανεξάρτητος τοπικός αναπτυξιακός και επιστημονικός φορέας στον χώρο της ανάπτυξης, αλλά και στον χώρο της επιστήμης και της έρευνας.
Το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε αυτές τις εκλογές γυρίζει σελίδα. Αναδιοργανώνεται, επαναπροσεγγίζει τον κόσμο του. Η στήριξη των επιχειρήσεων  θα περνά μέσα από το Επιμελητήριο που θα υλοποιεί δράσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Στόχος μας είναι η Εκλογίκευση των διαδικασιών της Διοίκησης και των τμημάτων του Επιμελητηρίου έτσι ώστε να εξυπηρετεί και να υπηρετεί τον στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε: Την προστασία και ανάπτυξη του εμπορίου, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των επαγγελματιών του τομέα παροχής υπηρεσιών και των εξαγωγών, σύμφωνα με τα συμφέροντα και τους στόχους της εθνικής οικονομίας και την ανάπτυξη και πρόοδο αυτής.
Α) Τεχνοκρατική υποστήριξη και σχεδιασμός, όχι μόνο για το Επιμελητήριο αλλά και για τις δράσεις του.
Β) Ενεργοποίηση νομικής και οικονομικής υποστήριξης των επαγγελματιών όλων των μελών του Επιμελητηρίου.  
Γ) Τεχνική και οικονομική υποστήριξη για προγράμματα, δράσεις και εκθέσεις.
Έχουμε αναπτυξιακό σχέδιο για την Μαγνησία: Ένα σχέδιο που στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μαγνησίας μέσα από μία παραγωγική – επαγγελματική ανασυγκρότηση με συγκεκριμένους στόχους ανά εξάμηνο – χρόνο – διετία. Ένα σχέδιο που στηρίζεται σε συγκεκριμένους πυλώνες ανάπτυξης. Υλοποίηση ερευνών ουσίας και τεχνοκρατική συμβουλευτική πάνω στην εφαρμογή τους. 
Θα δημιουργήσουμε μόνιμες συμβουλευτικές επιτροπές από τους θεσμούς της περιοχής για παρακολούθηση αλλά και την συμμετοχή τους μέσα από προτάσεις, ιδέες και ενέργειες.
Θα επιδιώξουμε συνέργειες  του Επιμελητηρίου με όλους ανεξαρτήτως τους φορείς όπως ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, Υπουργεία και γενικώς με τα κέντρα λήψεως αποφάσεων.
Στόχος μας η ίδρυση και λειτουργία θερμοκοιτίδων καινοτομίας που θα φιλοξενήσει νέους που θέλουν να κάνουν τις ιδέες τους προϊόν. 
Δίνουμε έμφαση στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες και στη νεοφυή επιχειρηματικότητα.
Στόχος μας η ίδρυση και λειτουργία ενός κέντρου μεταφοράς τεχνολογίας που θα βρίσκει τις βέλτιστες λύσεις για όσες επιχειρήσεις θέλουν να αναβαθμίσουν τόσο το προϊόν τους όσο και την διαδικασία παραγωγής του για να γίνονται πιο ανταγωνιστικές.
Στόχος μας η ίδρυση γραφείου εξωστρέφειας – εξαγωγών για την στήριξη όσων επιχειρήσεων εξάγουν ή θέλουν να εξάγουν. Εύρεση συνεργασιών, Β2Β συναντήσεις στο Επιμελητήριο αλλά και ανά κλάδο.
Στόχος μας η ίδρυση γραφείων εξυπηρέτ ησης στην περιφέρεια – νησιά.
Στόχος μας η ίδρυση επιτροπής για την στήριξη και προβολή τοπικών προϊόντων μέσω κλαδικών εκθέσεων και πανελλαδικών κινημάτων όπως το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε». Στήριξη συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.
 Το Επιμελητήριο θα είναι ανοιχτό προς τους πολιτικούς, οικονομικούς, παραγωγικούς, κοινωνικούς θεσμούς, όπως περιφέρεια, όλοι οι Δήμοι της περιοχής (καθώς το Επιμελητήριο δεν είναι Βόλου αλλά Μαγνησίας), Τ.Ε.Ε., πρωτοβάθμια σωματεία, Βουλευτές, κόμματα, ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο για την δημιουργία ενός ισχυρού μετώπου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Μαγνησίας. Σε αυτή την συμμαχία δεν πρέπει να λείπει και η τοπική Εκκλησία η οποία με την εμπειρία της, την οργάνωση της και το πλαίσιο έργου που επιτελεί είναι για μας ένα φωτεινό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και προσφοράς στα κοινά.
 Το Επιμελητήριο θα είναι ανοιχτό σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες που καθημερινά δίνετε τη μάχη επιβίωσης, όλους εσάς που επί 7 πλέον χρόνια δίνετε τον αγώνα για να κρατήσετε ανοιχτές τις επιχειρήσεις σας μέσα σε αντίξοες οικονομικά συνθήκες. Το Επιμελητήριο θα είναι δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε, όποτε χρειαστείτε γιατί είμαστε μέρος από εσάς. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε με όραμα, δημιουργία, ανάπτυξη η Μαγνησία θα πρωταγωνιστήσει στην παραγωγή και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.
Γενική Συνέλευση στο Α’ Τρίμηνο κάθε χρόνου.
 Θα αξιοποιηθεί και θα αναβαθμισθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Επιμελητηρίου με αλληλεπιδράσεις, e-services και τακτική ενημέρωση δράσεων του Επιμελητηρίου.
Α) Σε συνεργασία με τους συλλόγους μέλη του ….. σχεδιασμός για την συμμετοχή σε εκθέσεις με μακροχρόνιο ορίζοντα.
Β) Αποτίμηση των αποτελεσμάτων κάθε συμμετοχής σε κάθε έκθεση (π.χ. καινούργιες συνεργασίες, δουλειές που κλείστηκαν, κόστος συμμετοχής και ανταποδοτικότητα) και σχεδιασμός για την επόμενη έκθεση.
Γ) Στην κάθε αποστολή για έκθεση θα συμμετέχουν άτομα του κλάδου που απευθύνεται η έκθεση. 
Κοινωνική πολιτική:
Α) Δημιουργία τράπεζας αίματος για τις ανάγκες όχι μόνο των επαγγελματιών αλλά για όλους τους πολίτες του νομού.
Β) Στήριξη σε οικονομικά αδύναμους και άνεργους συναδέλφους μας που η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων τους οδήγησαν στην ανέχεια και την εξαθλίωση.
Γ) Υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές μαθητές αλλά και προώθηση αυτών σε επιχειρήσεις για εργασία έτσι ώστε να σταματήσουμε την αιμορραγία των νέων μας σε άλλες χώρες.
Βασικός στόχος μας η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με στόχο την ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων. Το κάνουμε ήδη και μέσα από την ΟΕΒΕΜ.
Για να τα πετύχουμε όλα αυτά όμως χρειάζεται ένας ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός με στόχο την αφύπνιση του Επιμελητηρίου και την εγρήγορση των μελών του.
Θέλουμε όλα μας τα μέλη ενεργά και συμμέτοχα. 

Θα αγωνιστούμε για ένα Επιμελητήριο πρωτοποριακό και καινοτόμο. Μια διοίκηση ανεξάρτητη, πολυσυμμετοχική, με όραμα και πρόγραμμα που πείθει και που  μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω στις επιχειρήσεις. Η Μαγνησία θα πρωταγωνιστήσει στην παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας."
Παράλληλα ο κ. Πλαστάρας επεσήμανε ότι όταν γίνει ενοποίηση των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας, θα επιδιώξει η έδρα του να είναι ο Βόλος.
Τέλος, δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα με τα ονόματα που θα συμμετέχουν στον συνδυασμό.

Related

ΒΟΛΟΣ 5015027007024192397

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item