Θ. Θεοδώρου: Η Δημοτική Αρχή δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της Καραμπατζάκη

Ξεκάθαρος ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο έργο της παρόχθιας οδού Καραμπατζάκη ήταν ο εκτελών χρέη δημάρχου, κ.  Θ...Ξεκάθαρος ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο έργο της παρόχθιας οδού Καραμπατζάκη ήταν ο εκτελών χρέη δημάρχου, κ. Θάνος Θεοδώρου κατά την σημερινή ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή, στην οποία ωστόσο έδωσαν το παρών λίγοι πολίτες, αφού η Επιτροπή πολιτών, είχε ήδη γνωστοποιήσει ότι δεν θα έπαιρνε μέρος, χαρακτηρίζοντάς την, «συνάντηση κατόπιν εορτής».
«Όσες δυσκολίες κι αν συναντήσουμε θα παλέψουμε. Θα βρούμε το δίκιο μας. Εξαντλούμε κάθε περιθώριο διαλόγου κι είμαστε αποφασισμένοι αυτό το έργο να γίνει» δήλωσε ο κ. Θεοδώρου, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι από όσους διαμαρτυρούνται για το έργο, δεν ξέρουν καν τον λόγο. Μεταξύ αυτών, όπως είπε, και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Μαργ. Πατσιαντάς μαζί με τον σύμβουλο της παράταξής του, κ. Θωμά Κλημόπουλο.
«Ο κ. Πατσιαντάς που διαμαρτύρονταν τη Δευτέρα, είχε ψηφίσει θετικά στη μεταφύτευση και μονοδρόμηση των οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου. Μάλλον είδαν φως και μπήκαν» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε περίεργη τη στάση της αστυνομίας στην υπόθεση των αντιδράσεων που υπήρξαν.

Ο σχεδιασμός του έργου
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών  του Δήμου Βόλου, κ. Θαν. Σταυρίδης, επεσήμανε ότι υπάρχει απόφαση για τον σχεδιασμό με την 734 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον οποίο οι δύο δρόμοι γίνονται ήπιας κυκλοφορίας και συγκεκριμένα, η Ζάχου άνοδος και η Καραμπατζάκη κάθοδος.
Όπως δήλωσε ο κ. Σταυρίδης «ο σχεδιασμός προβλέπει 3,5 μέτρα για τους δύο δρόμους, οι οποίοι θα είναι ομοιόμορφοι, ενώ προβλέπονται ποδηλατόδρομοι και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.
«Αυτό το έργο, όταν ολοκληρωθεί θα είναι ζηλευτό από όλους. Οι παρόχθιοι οδοί στις ευρωπαϊκές πόλεις είναι ανεπτυγμένες, όπως ακριβώς σχεδιάζουμε και παρουσιάζουμε στους πολίτες για να έχουν γνώση» δήλωσε ο ίδιος.
Όσον αφορά στο λόγο που ξεκίνησαν οι εργασίες από το συγκεκριμένο σημείο, ο αντιδήμαρχος απάντησε ότι «πρέπει να γίνει η διάνοιξη του δρόμου, καθώς με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου έχει δοθεί ειδικός κωδικός εργασιών για να ανοίξει και να γίνει κάθοδος η Καραμπατζάκη.
«Είναι ένα  περιβαλλοντικό και κυκλοφοριακό έργο. Η αναβάθμιση του πρασίνου είναι σημαντική. Όταν θα βγαίνει ένα δένδρο θα μπαίνουν πέντε δένδρα. Θα τοποθετηθούν παγκάκια, πράσινο και τα πεζοδρόμια θα διευρυνθούν με ελάχιστο μήκος 1,85 έως 3μ. ενώ στην άκρη θα υπάρχει διάδρομος τυφλών. Οι Μάγνητες Τυφλοί, όταν τους εξηγήσαμε τον σχεδιασμό, ενθουσιάστηκαν» επισήμανε ο κ. Σταυρίδης.
Να σημειωθεί ότι την παρουσίαση του σχεδιασμού έκανε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, κ. Κων. Καραγιάννης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι έχουν προβλεφθεί όλες οι προδιαγραφές, ενώ σε ερώτηση που έγινε για τα δένδρα, ο κ. Σταυρίδης ανέφερε ότι θα μεταφυτευτούν στη Δημοτική Ενότητα Ν. Ιωνίας, στο πάρκο του Ελικοδρομίου.

Related

Sticky 7559865318246616866

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item