Σε θέση μάχης κάτοικοι και Αστυνομία στην οδό Καραμπατζάκη (εικόνες)

Από νωρίς το πρωί περίπου 50 κάτοικοι της οδού Καραμπατζακη μαζί με πολίτες βρίσκονται στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στη λεωφόρο Ε...Από νωρίς το πρωί περίπου 50 κάτοικοι της οδού Καραμπατζακη μαζί με πολίτες βρίσκονται στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στη λεωφόρο Ειρήνης, προκειμένου να αποτρέψουν την έναρξη των προγραμματισμένων έργων για την ανάπλαση της οδού. 
Έντονη είναι η αστυνομική παρουσία με 2 κλούβες και μικρότερα οχήματα, ενώ άνδρες της Αστυνομίας βρίσκονται σε καθε γωνία της περιοχής. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του TheNewspaper.gr σήμερα δεν πρόκειται να εμφανιστούν μηχανήματα του Δήμου Βόλου για τις εργασίες. 
Στο σημειο μαζί με τους διαμαρτυρόμενους βρίσκεται και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξης Μεικόπουλος. Οι Διαμαρτυρόμενοι πολίτες παρέδωσαν ψήφισμα προς τον Αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας στο οποίο αναφέρουν: 
Όλοι εμείς που  συγκεντρωθήκαμε παρόχθια του χειμάρρου Κραυσίδωνα, επί της οδού Καραμπατζάκη, στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, δηλώνουμε ότι:
1. Στην πόλη μας, μετά από αγώνες, κατακτήθηκε από τους δημότες και υλοποιήθηκε από τον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας, το ιδιαίτερης αξίας Περιβαλλοντικό έργο της διαμόρφωσης της οδού Καραμπατζάκη, παρόχθιας του χειμάρρου Κραυσίδωνα, σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, συνδυάζοντας και γραμμικό πάρκο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε το 1993-94 από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα LIFE.
2. Μετά τις κατά πλειοψηφία αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής Βόλου για καταστροφή της γραμμικής περιβαλλοντικής διαμόρφωσης της οδού Καραμπατζάκη, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να προστατεύουμε αυτό το χώρο, σεβόμενοι τις ανάγκες των δημοτών, για ένα χώρο πρασίνου δίπλα στο φυσικό πνεύμονα που δίνει το ποτάμι, για ξεκούραση, χώρο περιπάτου και ποδηλατοδρόμο, για όλους τους κατοίκους της περιοχής, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο ανάλογο κοντά.
3. Το έργο που έγινε μέσα από μια δυναμική διεκδίκηση των δημοτών πριν 25 χρόνια, αποδείχθηκε από τη χρήση του μια πραγματική ΑΝΑΣΑ, μέσα στην ασφυκτική δόμηση που υπάρχει στη περιοχή και βγήκε μέσα από την ανάγκη για περισσότερο ανθρώπινες πόλεις, τάση που κυριαρχεί παγκόσμια, αποτελεί δε μια ποιοτική περιβαλλοντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
4. Oι εποχές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δεν ακουμπούν την πόλη μας, ακόμα και σε εποχές που ο «γύψος» είχε καλύψει όλη την Ελλάδα.
5. Πάγια διεκδίκησή μας ήταν και παραμένει η συνολική ανάπλαση του Κραυσίδωνα, κοίτη και παρόχθιοι οδοί Ζάχου και Καραμπατζάκη, ως ενιαίου γραμμικού πάρκου, ανάσα για όλη την πόλη, με τη σύνδεσή του από το βουνό έως τη θάλασσα.
6. Οι δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής περί απόφασης συνολικής δήθεν ανάπλασης Καραμπατζάκη και Ζάχου, αποτελούν μέγα ψεύδος και εμπαιγμό της κοινωνίας. Ούτε μελέτη υπάρχει, ούτε χρήματα υπάρχουν, ούτε καν σκέψη υπάρχει για κάτι τέτοιο. Η μόνη τους κυρίαρχη σκέψη είναι η καταστροφή της ομορφιάς, σε μια μικρή γωνιά της πόλης που λέγεται ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, παραδίδοντας τον δρόμο στο ρυπογόνο αυτοκίνητο.
7. Εμείς θα είμαστε και αύριο εδώ και όσο χρειαστεί. Μπροστά στις μπουλντόζες, προασπίζοντας το δικαίωμα των παιδιών για ένα χώρο παιχνιδιού, των ηλικιωμένων για ένα ήσυχο περίπατο, του κάθε δημότη και επισκέπτη για ένα σημείο χαλάρωσης και ανάσας. Σας το έχουμε δείξει και θα το βλέπετε κάθε μέρα.
ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ!
Καλούμε όσους δεν έχουν εκφραστεί, όπως και πριν 30 χρόνια, Επιστημονικούς Φορείς, Επιμελητήρια, Οργανώσεις, Ενώσεις Εργαζομένων, Φορείς Πολιτισμού, Αθλητισμού, Μαθητικές, Φοιτητικές Οργανώσεις και Συλλογικότητες να εκφραστούν, η βαρβαρότητα της επέλασης στην περιοχή δεν έχει αποδέκτη μόνο την Καραμπατζάκη”
Related

Sticky 2637634293265711359

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item