Αντιδράσεις και από Πατσιαντά για τη συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου Βόλου

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά του εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Μαργαρί...


Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά του εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς σχετικά με τον ορισμό της συνεδρίασης για τη συζήτηση του θέματος του RDF στις 11 το πρωί της Δευτέρας.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
Σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ. 2 ν. 3852/2010 και το άρθρο 3 του Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (Υ.Α. Εσωτερικών με αριθ. πρωτ. 16852/6-4-2011), ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, οφείλει να συγκαλέσει συνεδρίαση με μοναδικά θέματα ημερήσιας διάταξης αυτά αναφέρονται στην από 14-11-2017 και με αριθ. πρωτ. 102063/15-11-2017 αίτηση των δεκαεπτά (17) δημοτικών συμβούλων. Δεν μπορεί να προσθέσει άλλο ή άλλα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Τον καλώ να συμμορφωθεί με τις παραπάνω διατάξεις του νόμου και με έγκαιρη επιστολή του προς τους δημοτικούς συμβούλους να αποσύρει το 1ο θέμα που μη νόμιμα και παρελκυστικά περιέλαβε στην ημερήσια διάταξη της σημερινής πρόσκλησής του, ώστε η συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας να αφορά μόνο στα θέματα της πιο πάνω αίτησης των δεκαεπτά δημοτικών συμβούλων: α) την αδειοδότηση της ΑΓΕΤ Ηρακλής για χρήση ως καύσιμων υλικών αποβλήτων από συσκευασίες (χαρτί, χαρτόνι, πλαστικό-RDF), λυματολάσπης, λάσπης απομελάνωσης από την ανακύκλωση χαρτιού και άλλων υλικών που πιθανώς να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών του Δήμου Βόλου και β) την αναθεώρηση της απόφασης του Δήμου Βόλου για δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ του Δήμου Βόλου.
Υπενθυμίζω στον πρόεδρο ότι σύμφωνα με το νόμο «Οι συνεδριάσεις του ∆ηµοτικού Συµβουλίου διεξάγονται, εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευµατινές έως βραδινές ώρες». Γιατί απέφυγε να αιτιολογήσει ποιά είναι η «εξαίρεση» που επέβαλε τη διεξαγωγή της συνεδρίασης στις 11 το πρωϊ την προσεχή Δευτέρα;  Toν καλώ να προβεί έγκαιρα σε αλλαγή της ώρας έναρξης της συνεδρίασης και να την ορίσει μετά τις 3 το απόγευμα, ώστε να μπορέσουν να είναι παρόντες σ’αυτή όλοι οι αιτούντες δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και  οι ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Related

ΒΟΛΟΣ 6600202350553012084

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item