Ποιες περιοχές του Βόλου κινδυνεύουν από πλημμύρες (χάρτης)

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι ειδικοί για πλημμυρικά φαινόμενα και στην περιοχή του Βόλου, μετά από έντονες βροχοπτώσεις, ακόμα ...


Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι ειδικοί για πλημμυρικά φαινόμενα και στην περιοχή του Βόλου, μετά από έντονες βροχοπτώσεις, ακόμα κι αν αυτές διαρκέσουν λίγα μόλις λεπτά.
Δέκα λεπτά έντονης βροχής, όπως σημειώνουν είναι αρκετά για να ζήσουμε στιγμές Δυτικής Αττικής, αφού η πόλη δεν είναι θωρακισμένη με τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα που θα την προστατέψουν από το κακό.
Η αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός Γραμματή Μπακλατσή, μιλώντας στο TheNewspaper.gr τόνισε ότι "ο κίνδυνος πλημμύρας είναι ορατός, καθώς ο Βόλος βρίσκεται στο κόκκινο περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Θεσσαλίας". 
Περιοχές που βρίσκονται κοντά σε χειμάρρους και ρέματα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή και συγκεκριμένα: η οδός Παγασών, οι παρόχθιοι του Αναύρου και του Κραυσίδωνα, η περιοχή γύρω από τον Ξηριά και το Αλιγαρόρεμα εντάσσονται στις περιοχές με υψηλό κίνδυνο πλημμύρας σύμφωνα με το Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας . Επίσης αποκαλυπτικός ο χάρτης και για τον Αλμυρό . Και οι δύο φάκελοι έχουν παραδοθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στους αρμόδιους Δήμους, στους Βουλευτές της Μαγνησίας και σε όλους τους σχετικούς φορείς. 


Related

ΒΟΛΟΣ 2860003782024458438

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item