Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, με αφορμή την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Με την ανατίναξη  της γέφυρας του Γοργοποτάμου στις 25 Νοεμβρίου 1942, ο ελληνικός λαός υπερβαίνοντας τις διαχωριστικές γραμμές, ενωμέν...


Με την ανατίναξη  της γέφυρας του Γοργοποτάμου στις 25 Νοεμβρίου 1942, ο ελληνικός λαός υπερβαίνοντας τις διαχωριστικές γραμμές, ενωμένος στον αγώνα κατά του φασισμού, πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες πράξεις δολιοφθοράς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που προκάλεσε τον θαυμασμό όλης της κατεχόμενης Ευρώπης και αναπτέρωσε το ηθικό του, δείχνοντας   τον δρόμο για την αποτίναξη του Ναζιστικού ζυγού. 
Το  ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ  αποτέλεσαν το πιο σημαντικό  εκφραστή της  μεγαλειώδους  αντίστασης του Ελληνικού λαού και της νίκης ενάντια στη φασιστική γερμανική κατοχή. 

Με αφορμή  τα κηρύγματα μίσους και διχόνοιας από τους σύγχρονους ναζιστές, που επιχειρούν να δηλητηριάσουν την ελληνική κοινωνία, ο ελληνικός λαός πρέπει περισσότερο από ποτέ να υπερασπιστεί την ιστορική μνήμη της Εθνικής Αντίστασης, απομονώνοντας πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά τους σημερινούς νοσταλγούς του ναζισμού και φασισμού.

Related

ΒΟΥΛΗ 240005024650937300

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item