Αξιοποίηση του κτηρίου της Βαμβακουργίας

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την Υπουργό Εργασίας, ζη...


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την Υπουργό Εργασίας, ζητώντας την αξιοποίηση της Βαμβακουργίας. Ο βουλευτής Μαγνησίας στην ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, επεσήμανε ότι εδώ και πολλά χρόνια οι κτηριακές εγκαταστάσεις, του άλλοτε σημαντικού για την πόλη του Βόλου εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας, έχουν κυριολεκτικά καταστραφεί. Συγχρόνως, ζητά να ενημερωθεί για την πορεία του διαγωνισμού που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του ΟΑΕΔ και ο οποίος αφορούσε στην περίφραξη και σφράγιση των εισόδων του εργοστασίου. 
Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: "Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει μια από τις πιο ιστορικές βιομηχανίες της πόλης του Βόλου, η Βαμβακουργία. Το εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας που σταμάτησε τη λειτουργία του από το 1996 κυριολεκτικά ρημάζει, αποτελώντας μάλιστα εστία μολύνσεως. 
Το ακίνητο του πρώην εργοστασίου της Βαμβακουργίας ανήκε στον πρώην ΟΕΚ, ενώ τώρα έχει περιέλθει υπό την ιδιοκτησία του ΟΑΕΔ. Κατά καιρούς είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της έκτασης της Βαμβακουργίας και των κτηριακών της εγκαταστάσεων, όπως η δημιουργία του Μεσογειακού χωριού για τους Μεσογειακούς αγώνες ή η κατασκευή εργατικών κατοικιών, χωρίς όμως κάποιο από αυτά τα σχέδια να τελεσφορήσει, με αποτέλεσμα την πλήρη εγκατάλειψή του. 
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα στον τοπικό τύπο της Μαγνησίας, η ηγεσία του ΟΑΕΔ και το τοπικό παράρτημά του στο Βόλο επρόκειτο να αναθέσει μέσω διαγωνισμού την περίφραξη του ακινήτου και τη σφράγιση των εισόδων του εργοστασίου. Εντούτοις, το έργο αυτό δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και το εργοστάσιο ρημάζει.  
Κατόπιν τούτων, 
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Ποια η πορεία του διαγωνισμού για την περίφραξη του ακινήτου και τη σφράγιση των εισόδων του εργοστασίου της Βαμβακουργίας;
  2. Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για την αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου κτηρίου της Βαμβακουργίας στο Βόλο;" καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας. 

Related

ΒΟΥΛΗ 5943401706210939285

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item