Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών με πλοκάμια και στη Μαγνησία

Η αστυνομία εξάρθρωσε κύκλωμα διαρρηκτών που δρούσε σε Δυτική Μακεδονία και Μαγνησία, έχοντας κάνει μέχρι τώρα 49 κλοπές.  Πρόκειται γι...


Η αστυνομία εξάρθρωσε κύκλωμα διαρρηκτών που δρούσε σε Δυτική Μακεδονία και Μαγνησία, έχοντας κάνει μέχρι τώρα 49 κλοπές.  Πρόκειται για οκτώ Έλληνες, επτά άνδρες από 19 έως 39 ετών και μία 24χρονη γυναίκα που από τη δράση τους αποκόμισαν οικονομικό όφελος 167.500 Ευρώ
Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε τουλάχιστον τον Οκτώβριο του 2016, ενώ εξιχνιάστηκαν 49 διαρρήξεις σπιτιών (τρεις στη Μαγνησία, 23 στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, 19 στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου, τρεις στη Φλώρινα και μια στα Γρεβενά).
Μετά από πολύμηνη συνεργασία διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών σε δύο αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν στις περιοχές της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης πέντε δράστες (19, 28, 31, 32 και 39 χρόνων).
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι διαρρήξεις διαπράχθηκαν από τα μέλη της οργάνωσης, με την ίδια ή διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κυρίως απογευματινές ώρες, με τον ίδιο τρόπο δράσης ( modus operandi ), ήτοι παραβιάζοντας πόρτες εισόδου ή μπαλκονόπορτες με αιχμηρό αντικείμενο με ένα τουλάχιστον μέλος να επιτηρεί εξωτερικά το χώρο, ενώ η τοποθεσία των οικιών που επέλεγαν να διαρρήξουν, ήταν σε σημεία πλησίον εξόδων διαφυγής πόλεων ή οικισμών.
Επίσης προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση είχε ταύτιση βούλησης, κατανομή ρόλων και δρούσε διαρκώς, (τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2016), μεθοδικά και οργανωμένα, με την ίδια ή διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, με τον 39χρονο να έχει τη διεύθυνσή της και τους λοιπούς ως ισότιμα μέλη.
Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποίησαν ως μέσα τέλεσης των κλοπών τουλάχιστον -5- οχήματα.
Από τις κατ΄οίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • διάφορα κοσμήματα,
  • διαρρηκτικά εργαλεία,
  • -10- κινητά τηλέφωνα,
  • -11- κάρτες sim,
  • χρηματικό ποσό -290- ευρώ,
  • -25,6- γραμμάρια κάνναβης
  • -2- ναρκωτικά χάπια και
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 5271081662861723664

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item