Η Άγκυρα προσπαθεί να κατασκοπεύσει την ελληνοαιγυπτιακή αρμάδα της «Μέδουσας»

Με κάθε τρόπο η Άγκυρα προσπαθεί να ρίξει μια «ματιά» και να υποκλέψει τις επικοινωνίες και να αναλύσει τις συχνότητες που χρησιμοποιού...


Με κάθε τρόπο η Άγκυρα προσπαθεί να ρίξει μια «ματιά» και να υποκλέψει τις επικοινωνίες και να αναλύσει τις συχνότητες που χρησιμοποιούν τα πολεμικά πλοία της Ελλάδας και της Αιγύπτου που βρίσκονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της Ρόδου, στο πλαίσιο της διμερούς άσκησης «Μέδουσα 2017».

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Χθες η Άγκυρα έστειλε στη συγκεκριμένη περιοχή δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN-235  που, προκειμένου να πλησιάσουν την αρμάδα, έκαναν 37 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Σήμερα, ένα CN-235 και ένα ελικόπτερο της Τουρκίας πέταξαν στην ίδια περιοχή, σημειώνοντας τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και πέντε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.
Πάντως, η Άγκυρα σήμερα προτίμησε να μη στείλει μαχητικά της στο Αιγαίο και να ρίξει του τόνους κάπως, καθώς χθες σημειώθηκαν δύο εμπλοκές κατά τις οποίες οι τούρκοι χειριστές βρέθηκαν αντιμέτωποι με περισσότερα ελληνικά μαχητικά από ότι περίμεναν, ενώ σίγουρα οι Τούρκοι επιτελείς δεν ξέχασαν πως στην περιοχή της Ρόδου πετούσαν και αιγυπτιακά μαχητικά στο πλευρό ελληνικών στο πλαίσιο της άσκησης.
Υπενθυμίζεται πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με τρεις φρεγάτες, δύο πυραυλακάτους, ένα κανονιοφόρο, ένα υποβρύχιο, ένα αρματαγωγό, οκτώ αεροσκάφη F-16, ένα αεροσκάφος AWACS, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA, τέσσερα ελικόπτερα CHINOOK, τέσσερα ελικόπτερα AH 64 και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, ενώ οι αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις με ένα ελικοπτεροφόρο, μία φρεγάτα, δύο πυραυλακάτους, ένα υποβρύχιο, έξι αεροσκάφη F-16, δύο αεροσκάφη C-130, ένα αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων και τεχνικής υποστήριξης.
Ο αιγυπτιακός παράγοντας δίνει μεγάλη σημασία στον άξονα που έχει δημιουργηθεί με την Αθήνα και για αυτό στην άσκηση αυτή έχει στείλει ένα από τα πολυτιμότερα σκάφη του, το ελικοπτεροφόρο Ανουάρ Ελ Σαντάτ, που λίγες μέρες πριν την ελληνοαιγυπτιακή άσκηση στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου, συμμετείχε σε άλλη μεγάλη άσκηση της Αιγύπτου που προβλήθηκε από τα ΜΜΕ της χώρας.newsbeast.gr

Related

ΕΛΛΑΔΑ 8962483721900020608

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item