Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στον Βόλο ενάντια στην Κυβέρνηση

Συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα οι εκπροσώπων των σωματείων που οργανώνουν την κινητοποίηση της 9 ης Νοεμβρίου 2017, με συγκέντρωση σ...


Συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα οι εκπροσώπων των σωματείων που οργανώνουν την κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου 2017, με συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου στις 6 μ.μ. για την υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, για την συνέχιση του αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, των μνημονίων. Η εισήγηση έγινε από τον πρόεδρο του συνδικάτου Μετάλλου νομού Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» Κώστα Στεργίου. Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ
Βόλος, 7 Νοέμβρη 2017
Απευθυνόμαστε σ’ όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέα γενιά, τους συνταξιούχους και τους καλούμε να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουμε την Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 6μμ στην Πλ. Πανεπιστημίου δίνοντας απάντηση στους αντεργατικούς, αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. 
Παράλληλα να αποφασίσουμε, συμπορευόμενοι με δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα να δώσουμε απεργιακή απάντηση με 24ωρη απεργία αν τολμήσουν και φέρουν τα μέτρα στην Βουλή.
Γιατί καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης απέναντι στη ζωή μας. 
Γιατί με αμείωτο ρυθμό μας χτυπάνε σε όλα τα επίπεδα, ενώ η επίθεση της κυβέρνησης και των αρπαχτικών θα κλιμακωθεί.
Ήδη σοβαρά ζητήματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία
Προσπαθεί να φυλάξει τα νώτα της, διότι γνωρίζει πως η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί και υπερασπίζεται σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Δεν είναι τυχαία η περίοδος που επιλέγεται από την κυβέρνηση να φέρει ένα νόμο που θα βάζει εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση, στην οργάνωση των εργαζομένων καθώς κόβουν μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις κλπ. ενώ απαιτούν να έχουμε να πληρώσουμε για τα πάντα και αν δεν μπορούμε μας "τιμωρούν" π.χ. με διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά που βρίσκονται σε εξαθλίωση. 
Την στιγμή που ξεκινάνε οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, που οι ΣΣΕ δεν εφαρμόζονται με τους μισθούς πείνας, την ανασφάλιστη εργασία, με τη νέα φοροεπιδρομή, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας.
Άρα λοιπόν δεν θέλουν να ακούγεται "κιχ" όσο τσακίζουν τη ζωή μας. 
Πριν λίγες μέρες οι βιομήχανοι προκλητικά ανακοίνωσαν ότι το μέλλον των εργαζομένων είναι η δουλειά - λάστιχο και οι εξευτελιστικοί μισθοί, καλώντας τους να παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις τους, στο όνομα της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας». 
Η πρόκλησή τους απογειώθηκε με τη σαφή απειλή εκ μέρους τους ότι «χωρίς τη μερική απασχόληση και τη μείωση του κατώτατου μισθού καθώς και τη μεγαλύτερη ευελιξία στον καθορισμό των μισθών σε επιχειρησιακό επίπεδο, η ανεργία θα ήταν σήμερα σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα...». Για να καταλήξουν στη γνωστή επισήμανση ότι «μια επιστροφή στο παρελθόν», δηλαδή στο προ κρίσης εργασιακό καθεστώς, «θα σηματοδοτήσει το τέλος της όποιας ανάκαμψης και της συνακόλουθης αύξησης της απασχόλησης». 
Λένε, δηλαδή, ορθά - κοφτά ότι για τις περιβόητες «επενδύσεις», για τις οποίες κόπτονται ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, δήθεν για να αντιμετωπιστεί η ανεργία, οι εργαζόμενοι πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν βαρύ τίμημα.
Άλλωστε, το «ούτε να σκέφτεστε επιστροφή στο 2009», που τονίζουν οι βιομήχανοι, έχει ήδη φροντίσει να το κάνει πράξη η κυβέρνηση, με τη συμφωνία της 2ης «αξιολόγησης», αφού στο 4ο μνημόνιο που υπέγραψε δεσμεύεται ότι δεν θα πειράξει ούτε τρίχα από το αντεργατικό πλαίσιο των μνημονίων. 
Αυτά ειπώθηκαν από τους κοινωνικούς εταίρους στο συνέδριο που διοργανώθηκε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας μετά το τέλος των μνημονίων, στο οποίο πήρε μέρος καμαρώνοντας η ηγεσία της ΓΣΕΕ συμφωνώντας επί της ουσίας για τα παραπάνω. 
Γι αυτό εξάλλου μέχρι και σήμερα όχι μόνο δεν έχει βγάλει ανακοίνωση για τα επερχόμενα μέτρα αλλά στην πρόταση που έγινε στην ολομέλεια της διοίκησης από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για 24ωρη απεργία, την απέρριψαν κατηγορώντας τους εργαζόμενους ότι δεν κινητοποιούνται.
Το συμπέρασμα για τους εργαζόμενους από τα παραπάνω είναι ότι απέναντί τους έχουν «μονομπλόκ» την εργοδοσία, την κυβέρνηση, όλα τα αστικά κόμματα, τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, την ΕΕ και τα επιτελεία τους. Συνεπώς, ο αγώνας μας για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να έχει ενισχυμένα τα χαρακτηριστικά της σύγκρουσης με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και τους υπηρέτες του.
Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ μπορούν να δώσουν σαφή απάντηση στο σχεδιασμό κυβέρνησης - εργοδοτών για ακόμα πιο φθηνή εργατική δύναμη. Να γίνουν βήμα για την αντεπίθεση, την οργάνωση της πάλης με κριτήριο τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες, να ενισχύσουν την αναμέτρηση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματά τους. Μέσα σε αυτόν τον αγώνα θα πρέπει να συνειδητοποιείται από περισσότερους η ανάγκη για συνολική σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του.
Η δίκαιη ανάπτυξη ή το τέλος της επιτροπείας που υπόσχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν σημαίνουν και το τέλος των θυσιών για το λαό. 
Εξάλλου είναι η ίδια κυβέρνηση που έχει προνομοθετήσει νέα αντιλαϊκά μέτρα για τη διετία 2019-'20 και δεσμεύεται ότι οι ανατροπές θα συνεχιστούν έως το 2060, στο όνομα της βιωσιμότητας του χρέους. Η συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων αποτελεί μονόδρομο και προϋπόθεση για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.
Αυτό είναι και η αιτία που κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζονται και εντείνουν την καταστολή αφού ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν, δεν θα είναι πάντα με το φόβο. 
Που φέρνουν νόμο για να χτυπηθεί το δικαίωμα στην απεργία, ο τρόπος που οργανώνονται οι εργαζόμενοι, η δομή του εργατικού κινήματος, για να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θέλει να τελειώνει μια και καλή, θέλει απλόχερα να τα δώσει όλα στο κεφάλαιο. Γνωρίζει τα εμπόδια τα οποία θα συναντήσει από το εργατικό - λαϊκό κίνημα και γι’ αυτό το λόγο προσπαθεί να το βάλει στον πάγο. Ετοιμάζει νέα επίθεση στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων.
Τα αιτήματα των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη, για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, αυξήσεις στους μισθούς, κανείς κάτω από 751 ευρώ, για υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος, των συνδικαλιστικών ελευθεριών και απαγόρευση των πλειστηριασμών και κατασχέσεων, πρέπει να γίνουν υπόθεση όλων των εργαζομένων.
Δεν θα ματώσουμε άλλο για τα κέρδη τους.

Απαντάμε αγωνιστικά, κλιμακώνουμε την πάλη μας με 24ωρη απεργία.

Related

ΒΟΛΟΣ 4299806232543893780

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item