"Φωτιά" στην ΕΨΑ - Επί ποδός η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, στη βιομηχανία αναψυκτικών και ποτών «ΕΨΑ» στην Αγριά Βόλου, θα πραγματοποιηθεί Άσκηση Ετοιμότητας της Π.Υ...


Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, στη βιομηχανία αναψυκτικών και ποτών «ΕΨΑ» στην Αγριά Βόλου, θα πραγματοποιηθεί Άσκηση Ετοιμότητας της Π.Υ. Βόλου, σε συνεργασία με τις ομάδες Πυρασφάλειας της βιομηχανίας.
Πρόκειται για προσομοίωση αντιμετώπισης συμβάντων μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε αποθηκευτικό χώρο επιχείρησης, με επέμβαση για απεγκλωβισμό ατόμου που υπέστη εγκαύματα και απώλεια αισθήσεων εντός της αποθήκης.
Η Παρούσα Άσκηση αποτελεί αντικείμενο εκπαίδευσης των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων, στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς που είναι πιθανό να εκδηλωθεί σε χώρο βιομηχανίας.
Η Άσκηση Ετοιμότητας θα διεξαχθεί την Τρίτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 11:30 (*), υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου δύο (2) ώρες, ανάλογα με την εξέλιξη του συμβάντος.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΣΚΗΣΗΣ
Γίνεται γνωστό ότι η πυρκαγιά είναι μεγάλης έκτασης κι έντασης και καίγονται μπουκάλια «PET» εντός της αποθήκης, εκλύοντας μεγάλη ποσότητα τοξικών αερίων, ενώ υπάρχουν δύο εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι εντός.
Δίπλα από τον χώρο της αποθήκης υπάρχουν δεξαμενές διοξειδίου του άνθρακα που πρέπει να προστατευτούν, γιατί σε ενδεχόμενη διαρροή μπορούν να προκληθούν εγκαύματα όταν έρθουν σε επαφή με το δέρμα.
Πραγματοποιείται ταυτόχρονη επέμβαση για κατάσβεση της πυρκαγιάς, απομάκρυνση των εργαζομένων από τον χώρο της αποθήκης και ψύξη των δεξαμενών εξωτερικά για να αποφευχθεί η επέκταση της πυρκαγιάς με φαινόμενο DOMINO.
Η ομάδα πυροπροστασίας της Βιομηχανίας έχει ενεργοποιηθεί και ήδη έχει απομακρύνει έναν εργαζόμενο από τον χώρο της αποθήκης.
(*) Η ώρα έναρξης της Άσκησης ενδέχεται να μεταφερθεί μισή ώρα πριν η μετά την προγραμματισμένη.

Related

ΒΟΛΟΣ 3402046067729018728

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item