Εκδήλωση του ΚΚΕ για την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης στον Βόλο (εικόνες)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ στην Μεγάλη Σοσιαλιστική Οκτωβριανή Επανάσταση στο Πανεπιστήμιο Θεσσ...


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ στην Μεγάλη Σοσιαλιστική Οκτωβριανή Επανάσταση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Θόλο), στο Αμφιθέατρο «Κορδάτος», το Σάββατο 25 Νοεμβρίου. 
Όπως τόνισε στην ομιλία του, το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ,  Τάσος Τσιαπλές: «Η μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση της εργατικής τάξης στη Ρωσία το 1917, με επικεφαλής το κόμμα των μπολσεβίκων, συγκλόνισε την ανθρωπότητα, αφού έφερε ριζική αλλαγή στο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό σύστημα, φέρνοντας στην εξουσία την εργατική τάξη που κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνικοποίησε τα μέσα παραγωγής και έλυσε τα μεγάλα προβλήματα, που εμάς μας βασανίζουν καθημερινά …. Γι’ αυτό καπιταλιστές και αστικά κόμματα, επιτίθενται ενάντια στον σοσιαλισμό και στο ΚΚΕ, με μίσος, ψέματα, λάσπη, αντικομμουνισμό, αποκλεισμό του από τα ΜΜΕ, γι’ αυτό προσπαθούν να πείσουν ότι ο σοσιαλισμός και οι θέσεις του ΚΚΕ είναι ξεπερασμένα πράγματα, γιατί ξέρουν τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν αυτά για τα συμφέροντά τους και ότι είναι η μόνη ελπίδα για το λαό και τη νεολαία». 


Ο Τάσος  Τσιαπλές αναφέρθηκε και στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει σήμερα το λαό μας επισημαίνοντας ότι: «Η μεγάλη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα, είναι ότι με τη μάσκα της "αριστερής" κυβέρνησης πήρε σκληρά μέτρα, που η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπορούσαν να πάρουν εύκολα ….. Ο στημένος καβγάς του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ, δεν γίνεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων, των μικρών αγροτών και ΕΒΕ, αλλά για να αποπροσανατολίζουν το λαό και να μπορούν να υλοποιούν πιο εύκολα τα αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου, τσακώνονται για το ποιος θα ηγηθεί της πορείας ανάκαμψης των κερδών τους …Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επαγγέλλονται, δεν μπορεί να είναι για όλους, ούτε δίκαιη. Αφορά βασικά την άνοδο των κερδών του κεφαλαίου και θα στηριχτεί στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργατών και στο σάρωμα των μικρών αγροτών & ΕΒΕ. Επίσης στην καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, το ξαναχάραγμα των συνόρων και νέα κύματα προσφύγων, για να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, παράλληλα με άλλα μέτρα για τη στήριξη της “ανταγωνιστικότητας” τους». Ο ομιλητής συνέχισε λέγοντας ότι: «Μπροστά μας είναι το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, που θα φέρει νέα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και η συνέχιση της επιτροπείας τουλάχιστον ως το 2060, με βάση τις συμφωνίες με την Ε.Ε. Η κυβέρνηση φέρνει νέες μειώσεις συντάξεων, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, Ν/Σ ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων, αύξηση της βαριάς φορολογίας για τα εργατικά-λαϊκά στρώματα … Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι, πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να δώσουν μαζική και ηχηρή απάντηση με πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη, διεκδικώντας άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, υπογραφή ΕΓΣΣΕ, επαναφορά των ΣΣΕ που θα είναι υποχρεωτικές για όλους. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, κατάργηση των αντεργατικών-αντιασφαλιστικών νόμων. Να μην περάσει ο αντιαπεργιακός νόμος και το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργατών. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο. Επίδομα 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους. Κατάργηση της άγριας φοροληστείας, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, κοινωνική ασφάλιση και παιδεία για όλους. Να πληρώσει την κρίση και το χρέος η πλουτοκρατία». 

Στην εκδήλωση της Τ.Ε. Μαγνησίας παρουσιάστηκε μουσικό αφιέρωμα με ρωσικά τραγούδια της Οκτωβριανής Επανάστασης από συγκρότημα της ΚΝΕ, που κέρδισε τις εντυπώσεις. 

Related

ΒΟΛΟΣ 6052591592867942109

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item