Οικονόμου: Στην περίοδο Σκοτινιώτη δεν σκίστηκε ούτε μία κλήση

Η επικεφαλής της παράταξης "Επιλογή Ευθύνης" και αντιδήμαρχος στην περίοδο Σκοτινιώτη με σχόλιο της στον προσωπικό της λογαρ...Η επικεφαλής της παράταξης "Επιλογή Ευθύνης" και αντιδήμαρχος στην περίοδο Σκοτινιώτη με σχόλιο της στον προσωπικό της λογαρισμό στο facebook έδωσε εξηγήσεις για το θέμα των βεβαιωμένων κλήσεων της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας, που προέκυψε τελευταία στον Βόλο. Η κ. Νατάσα Οικονόμου αναφέρει συγκεκριμένα:
Να θυμίσουμε κάποια πράγματα, που φαίνεται πως «ξεχνιούνται» από ορισμένους, ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες, να μην προκαλούνται λανθασμένες εντυπώσεις και να μην καλλιεργείται σκόπιμα «θολούρα» στο θέμα των παλαιών προστίμων από κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία και την τροχαία:
Η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν αυτή που έβαλε τέλος στο πελατειακό «πανηγύρι» του παρελθόντος, κόβοντας «μαχαίρι» τα ρουσφέτια με τα πρόστιμα από τις κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία και την τροχαία. Εξάλλου, ήταν αυτή που επέβαλε τη δημιουργία και λειτουργία και ηλεκτρονικού αρχείου στη δημοτική αστυνομία, ώστε να γίνεται αυθημερόν η ηλεκτρονική καταγραφή των κλήσεων και να μη μπορεί να γίνει διαγραφή τους ούτε και μετά την προώθηση των κλήσεων στην οικονομική υπηρεσία για τις διαδικασίες εξόφλησής τους. Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να μπορεί να ισχυριστεί ότι την προηγούμενη δημοτική περίοδο του «σκίστηκε» κλήση, με την υπόσχεση ότι θα διαγραφεί το πρόστιμο.

Αρχές 2012, η προηγούμενη δημοτική αρχή απέστειλε 16.850 ειδοποιητήρια που αφορούσαν σε κλήσεις παρελθόντων χρόνων ως το 2009, ύψους 2.806.000 €. Μάλιστα, είχε δεχτεί σφοδρή επίθεση από ορισμένους για την αποστολή των εν λόγω ειδοποιητηρίων, σε καιρό κρίσης. Οι γκρίνιες, οι διαμαρτυρίες και τα σχετικά επικριτικά δημοσιεύματα ήταν πολλά. 
Λόγω της συνεπούς πολιτικής των ελέγχων – κλήσεων – αφαίρεσης πινακίδων, με στόχο τη βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, στις αρχές 2013, είχε τετραπλασιαστεί το ποσοστό των οδηγών που πλήρωναν τις κλήσεις τους για παράνομη στάθμευση. 
Όσον αφορά στις κλήσεις ως το 2012, τα στοιχεία τους στάλθηκαν, αρχές 2013, στο Κέντρο Πληροφόρησης του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να γίνει διασταύρωση στοιχείων και να έχει ο Δήμος στη διάθεσή του τα στοιχεία των κατόχων των οχημάτων, για να μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαδικασία διεκδίκησης των προστίμων από τους υπόχρεους.

Related

Sticky 7842752654447535454

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item