Το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

H Nομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Η Επέτειος της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου είνα...


H Nομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Η Επέτειος της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πηγή έμπνευσης για τον δημοκρατικό κόσμο. Το 1973, έξι χρόνια μετά την επιβολή της δικτατορίας, οι Έλληνες φοιτητές αρχικά στη Νομική Αθήνας τον Φεβρουάριο και έπειτα στο Πολυτεχνείο Αθήνας τον Νοέμβριο εξεγέρθηκαν ζητώντας δημοκρατία και θεσμική λειτουργία του κράτους.
44 χρόνια μετά, πολλοί λένε ότι ο κύκλος που άνοιξαν με την εξέγερση οι φοιτητές του Πολυτεχνείου, αυτός της  Μεταπολίτευσης, έχει κλείσει.

Προσπαθούν να κλείσουν την πιο ανθηρή περίοδο του ελληνικού κράτους ώστε παράλληλα να διαγραφεί η πολιτική συνευθύνη τους τότε και η πολιτική ευθύνη τους τώρα, για την οικονομική κατάσταση που βιώνουμε στη πατρίδα μας.

Από όλη αυτή τη περίοδο πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά της και να αφήσουμε πίσω μας τα αρνητικά πηγαίνοντας προς το μέλλον.

Όσοι κατηγορούν τη γενιά του Πολυτεχνείου για τη σημερινή οικονομική κατάσταση στη χώρα, εξαιτίας συγκεκριμένων εκπροσώπων της γενιάς, προσπαθούν να αμαυρώσουν το συμβολισμό της εξέγερσης καθώς όπως τότε ήταν αυτοί που καθοδηγούσαν το τανκς, σήμερα προσπαθούν να επιβάλλουν εθνικιστική λογική στο πολιτικό βίο.

Σήμερα προφανώς δεν έχουν καμία σχέση οι μειοψηφίες που εκμεταλλεύονται συμβολισμούς από εκείνη την εξέγερση με το πανεθνικό μήνυμα της ανάγκης για δημοκρατία ώστε να προκαλούν επεισόδια, ταραχές και τρομοκρατία.

Τότε η πνευματική νέα γενιά πάλεψε για δημοκρατία  και έκανε δική της υπόθεση την ανατροπή ενός καθεστώτος που δεν είχε εκλεγεί δημοκρατικά, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για όλες τις επερχόμενες γενιές.

 Καλούμε όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Related

ΒΟΛΟΣ 5949330628090826048

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item