Σοβαρή καταγγελία ΚΚΕ: Η Μητρόπολη βραβεύει χουντικό δήμαρχο Βόλου

Την βράβευση του Δημάρχου Βόλου την περίοδο της Δικτατορίας Απόστολου Παπαθανασίου καταγγέλει με ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα...Την βράβευση του Δημάρχου Βόλου την περίοδο της Δικτατορίας Απόστολου Παπαθανασίου καταγγέλει με ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Το θράσος, η υποκρισία και η ισοπέδωση των πάντων, από ορισμένους φορείς της πόλης μας, έφτασε στο αποκορύφωμά με τη διοργάνωση τιμητικής εκδήλωσης για τον Απόστολο Δ. Παπαθανασίου, που υπηρέτησε τη εφτάχρονη δικτατορία των συνταγματαρχών από τη θέση του διορισμένου δημάρχου του Δήμου Βόλου.
Ο συγκεκριμένος υπηρέτησε τη χούντα την περίοδο, που στη χουντική κυβέρνηση πρόεδρός της ήταν ο περιβόητος βασανιστής Ιωαννίδης και συγκεκριμένα την περίοδο από 27/1/1973 έως 15/9/1974, διαδεχόμενος τον προηγούμενο χουντικό δήμαρχο στρατιωτικό Σάρρο. 
Στελέχη της  Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μόλις ενημερώθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αντιδρώντας στην προκλητική «τιμητική» εκδήλωση, επικοινώνησαν με τον Υπουργό Παιδείας, στην ευθύνη του οποίου είναι τα ΓΑΚ. Ο ίδιος και το   επιτελείο του δήλωσαν άγνοια για την εκδήλωση και μας ενημέρωσαν ότι έδωσε εντολή στα ΓΑΚ Ν. Μαγνησίας να μην παραβρεθεί κανένας στην εκδήλωση και ότι θα ασχοληθεί με τη πρωτοβουλία τους να συνδιοργανώσουν αυτήν την εκδήλωση. 
Στην επικοινωνία μας με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μας δήλωσε την προσωπική του αντίθεση με την εκδήλωση και ότι ο ίδιος δεν θα παραβρεθεί.  Όμως δεν μπορεί να παρέμβει στο συγκεκριμένο τμήμα του Πανεπιστημίου (Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού). 
  Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου δικαιολόγησε τη συμμετοχή του συλλόγου με το ότι ο συγκεκριμένος είναι για χρόνια μέλος του, παραβλέποντας ότι είναι από τους ελάχιστους, αν όχι ο μοναδικός Δικηγορικός Σύλλογος που δεν έχει διαγράψει μέλη του που υπηρέτησαν τη χούντα.
Η αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού του Δήμου Βόλου αρκέστηκε απαντώντας ότι δεν ήταν αυτή αντιδήμαρχος όταν αποφάσισε ο Δήμος Βόλου να είναι  συνδιοργανωτής και ότι η ίδια δε θα παραβρεθεί στην εκδήλωση.
Οι ευθύνες των μελών των διοικητικών συμβουλίων των φορέων που πήραν την απόφαση για τη οργάνωση αυτής της εκδήλωσης είναι απερίγραπτες. Τιμώντας ανθρώπους που υπηρέτησαν τη στρατιωτική δικτατορία, με χιλιάδες θύματα και από το Βόλο,  που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν και δολοφονήθηκαν για τις ιδέες τους και για τον αγώνα τους για τα κοινωνικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας, προσβάλλουν  όχι μόνο αυτούς που θυσιάστηκαν,  αλλά προκαλούν  τους εργαζόμενους που συνεχίζουν και σήμερα τους αγώνες για καλύτερες συνθήκες ζωής,. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις τιμής σε υπηρέτες και υμνητές της χούντας, ενθαρρύνουν τους σημερινούς απογόνους τους, μεταξύ των οποίων και αυτούς  της ναζιστικής Χρυσής Αυγής  και «οπλίζουν το χέρι τους» για να συνεχίσουν τις εγκληματικές επιθέσεις σε αγωνιστές, έλληνες και μετανάστες, του λαϊκού και εργατικού κινήματος. 
Τέλος, το ίδιο σοβαρές είναι οι ευθύνες του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων, της «Μαγνήτων Κιβωτός», της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών, του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου και της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, η οποία μάλιστα θα του απονείμει και τον «Χρυσό Σταυρό». 

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη ενέργεια και με την απουσία τους από την εκδήλωση να δείξουν την κατηγορηματική τους αντίθεση. 

Related

Sticky 2730462057122594185

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item