Βραβεύσεις επιχειρήσεων και Δήμου στη Γενική Συνέλευση Επιμελητηρίων

Τρεις βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών της γενικής συνέλευσης των Επιμελητηρίων της Ελλάδας στον Βόλο. Συγ...


Τρεις βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών της γενικής συνέλευσης των Επιμελητηρίων της Ελλάδας στον Βόλο.
Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:
ΡΟΥΣΣΑΣ τυροκομική μονάδα
Η τυροκομική εταιρεία Ρούσσας ιδρύθηκε το 1952 από την οικογένεια Ρούσσα και από τότε αφιερώθηκε αποκλειστικά στην παραγωγή φέτας.
Για να επιτύχει ένα πραγματικά αυθεντικό προϊόν με απαράμιλλη γεύση, η οικογένεια ακολουθεί πιστά τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής. Πρόσφατα, η εταιρεία μετέφερε τις εγκαταστάσεις της σε ένα τεχνολογικά σύγχρονο εργοστάσιο στον Αλμυρό Μαγνησίας. Ύστερα από τρεις επεκτάσεις, η ετήσια δυναμικότητα παραγωγής του εργοστασίου υπερβαίνει τους 10.000 τόνους τυριού, ενώ μπορεί να επεξεργάζεται 80.000 λίτρα πρόβειου γάλακτος ανά βάρδια. Στην γκάμα των προϊόντων της περιλαμβάνονται σημαντικά προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης αλλά και βιολογικά προϊόντα. Η εταιρεία υπήρξε πρωτοπόρος στην παραγωγή βιολογικής φέτας στην Ελλάδα και παραμένει ο κυριότερος παραγωγός αυτού του προϊόντος. Επιπλέον, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός συσκευασμένης φέτας η οποία ωριμάζει με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο σε ξύλινα βαρέλια (από ξύλο οξιάς).
Σήμερα, η εταιρεία εξάγει πάνω από το 90% της ετήσιας παραγωγής της σε ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αυστραλία, Μέση και Άπω Ανατολή. Η φέτα της είναι ευρέως γνωστή και επανειλημμένα βραβευμένη για την εξαιρετική ποιότητά της και διατίθεται στην αγορά με την ονομασία «Ρούσσας» (Roussas) (Ευρώπη, Αυστραλία) ή με την εμπορική ονομασία «Mt. Vikos» (ΗΠΑ, Καναδάς) και «Mt. Athos» (Αυστραλία, Ασία).

ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΗΣΣΟΥ
Δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης 
Την 1η Δεκεμβρίου 2015, η Αλόννησος, η οποία φιλοξενεί τον σημαντικότερο πληθυσμό της απειλούμενης μεσογειακής φώκιας Monachus monachus, γίνεται η πρώτη περιοχή της Ελλάδας, που μέσα από το πρόγραμμα «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες», καταργεί τη χρήση της πλαστικής σακούλας, παρέχοντας ταυτόχρονα στους κατοίκους του τη δυνατότητα εναλλακτικών, φιλικών προς το περιβάλλον, επιλογών για τη μεταφορά αγαθών, 
«Σε μια εποχή που η οικονομική δυσπραγία έχει καθηλώσει την προώθηση βιώσιμων προτάσεων, ένα μικρό νησί αποδεικνύει έμπρακτα τη βούλησή του να προασπίσει το φυσικό του πλούτο». Τo πρόγραμμα «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες» υλοποιείται από το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και τη MOm/ Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, με τη συνεργασία του Δήμου Αλοννήσου και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Thalassa.
Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 8 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες -198 ανά κάτοικο- χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο στην ΕΕ, και οι περισσότερες από τις μισές καταλήγουν στα σκουπίδια έπειτα από μία μόνο χρήση. Πτηνά, θαλάσσιες χελώνες, κήτη και άλλα είδη απειλούνται άμεσα από τις σακούλες, τις οποίες καταπίνουν πιστεύοντας ότι πρόκειται για μέδουσες ή άλλες μορφές τροφής. Φέτος, η Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε Οδηγία που θα μειώσει κατά τρεις φορές τη χρήση της πλαστικής σακούλας. Οι χώρες μέλη καλούνται να λάβουν μέτρα ώστε η μέση ετήσια κατανάλωση να μην υπερβαίνει τις 90 ελαφριές σακούλες ανά πολίτη έως τα τέλη του 2019 και τις 40 έως τα τέλη του 2025.

SDENG

Η SDENG είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία μηχανικών στην Ανατολική Ευρώπη, με αποκλειστικό  πεδίο δραστηριοποίησης τον σχεδιασμό μεγάλων και πολύ μεγάλων ενεργειακών κατασκευών, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία B.I.M.
Η ομάδα των μηχανικών της SDENG χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής συμμετέχει σε ενεργειακά projects σε όλο τον πλανήτη για λογαριασμό εταιριών ηγετών, που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή διυλιστηρίων, πλατφορμών άντλησης πετρελαίου, παραγωγής ενέργειας, τσιμεντοβιομηχανίας, και αξιοποίησης ενεργειακών αποθεμάτων.
Ενδεικτικά μερικά από τα έργα που εταιρεία έχει συμμετάσχει:

  • Το μεταφερόμενο διυλιστήριο NWR στην Alberta του Καναδά για λογαριασμό της TR.
  • Η μονάδα επεξεργασίας clinker της CMS στο Βόρνεο της Μαλαισίας για λογαριασμό της CPB.
  • Το Ολυμπιακό Στάδιο του Baku στο Αζερμπαϊτζάν για λογαριασμό της Soccar.
  • H επέκταση του διυλιστηρίου VGO στο Volgograd της Ρωσίας για λογαριασμό της Lukoil.
  • Το πλοίο διύλισης στο πεδίο Onerosa της Βραζιλίας για  λογαριασμό της Petrobras.


Related

ΒΟΛΟΣ 462400333401427945

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item