Επί τάπητος τα προβλήματα των επαγγελματιών των Σποράδων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες των Βορείων Σποράδων, είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους ο υποψήφιος πρόεδρος γ...


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες των Βορείων Σποράδων, είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους ο υποψήφιος πρόεδρος για το Επιμελητήριο Μαγνησίας, επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025» Τρύφωνας Πλαστάρας που επισκέφτηκε Σκιάθο και Σκόπελο τις δύο προηγούμενες μέρες.
Ο υποψήφιος πρόεδρος του συνδυασμού «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025» συνοδευόμενος από το Βόλο από τους υποψηφίους συμβούλους κ.κ. Σεραφείμ Μαουσίδη και Κώστα Πελεκούδα και μαζί με τους υποψηφίους επιμελητηριακούς συμβούλους των νησιών, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους επαγγελματίες, μέλη του Επιμελητηρίου, το πρόγραμμα της παράταξης ενώ παράλληλα συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός κόσμος των νησιών.
«Η μεγάλη παρατεταμένη κρίση έθεσε  το κράτος  απέναντί μας. Δυστυχώς η Πολιτεία αδυνατεί να αποτελέσει αρωγό της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας. Μιας επιχειρηματικότητας που αποτέλεσε την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης, που πρόσφερε θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και πλούτο και σήμερα τιμωρείται από την υπερφορολόγηση και την απουσία κινήτρων» επισήμανε ο κ. Τρ. Πλαστάρας.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025», στηλίτευσε επίσης την απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, υπογραμμίζοντας ότι έχει εγκαταλείψει τους επαγγελματίες των Σποράδων,  την ώρα που θα έπρεπε να είναι δίπλα τους και να τους στηρίζει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο κ. Πλαστάρας επίσης κατήγγειλε την Κυβέρνηση, για την ανείπωτη καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες επαγγελματίες της Σκοπέλου. Σημειώνεται πως δύο χρόνια μετά τον Σεπτέμβριο του 2015, τα αρμόδια υπουργεία μόλις στις 8 Ιουνίου του 2017 δημοσίευσαν στο ΦΕΚ την απόφαση για τις αποζημιώσεις. Για να πιστωθούν όμως τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων  (η χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου είναι ίση με το 30% του συνόλου της κατά περίπτωση εκτιμηθείσας ζημιάς), τα οποία στην προκειμένη περίπτωση θα δοθούν από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, θα πρέπει πρώτα οι δικαιούχοι να προσκομίσουν νέα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. «Η ολιγωρία και ο εμπαιγμός  των αρμοδίων υπουργείων δεν έχουν όρια. Είναι ντροπή να παίζουν κάποιοι με τον πόνο και την αγωνία επαγγελματιών, που έχασαν τις περιουσίες τους, παλεύουν να παραμείνουν όρθιοι και αντί το κράτος να τους στηρίξει, τους εκδικείται» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλαστάρας.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του συνδυασμού «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025» επίσης δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ του αιτήματος που του έθεσαν αρκετοί επαγγελματίες, να στηθούν κάλπες για τις επιμελητηριακές εκλογές και στην Σκόπελο στις οποίες θα ψηφίσουν και οι επαγγελματίες της Αλοννήσου, καταγγέλλοντας πως την ημέρα που καθορίστηκε να διεξαχθεί η ψηφοφορία στη Σκιάθο, δεν υπάρχουν ακτοπλοϊκά δρομολόγια για να εξυπηρετηθούν οι επαγγελματίες της Σκοπέλου και της Αλοννήσου.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 5619833460939971661

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item