Στην Ευρώπη το θέμα της Καραμπατζάκη μέσω του ευρωβουλευτή Χουντή

Ερώτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την κατάργηση του έργου ανάπλασης της Καραμπατζάκη μέσω του προγράμματος Life από το Δήμο Βόλου,...


Ερώτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την κατάργηση του έργου ανάπλασης της Καραμπατζάκη μέσω του προγράμματος Life από το Δήμο Βόλου, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής. Τονίζει ότι το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε κατοίκους και συλλογικότητες και ζητά να πληροφορηθεί αν ο δήμος θα έπρεπε να έχει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να έχει την έγκρισή της.
Στην ερώτηση αναφέρει:Με δεδομένο ότι :
Το έργο ανάπλασης είχε χρηματοδοτηθεί στα πλαίσια του προγράμματος LIFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ( κωδ. Έργου : LIFE 93 ENV/GR/004518)
Σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ.1973/92 του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 1992 άρθρο 11 « Η Επιτροπή μπορεί να μειώσει, να αναστείλει η να ανακτήσει το ποσό της χρηματοδοτικής ενίσχυσης υπέρ μιας δράσης εάν διαπιστώσει κατάχρηση η ένα προκύψει ότι χωρίς να έχει ζητηθεί η έγκριση της Επιτροπής, η δράση έχει υποστεί σημαντική τροποποίηση ασυμβίβαστη με το είδος η με τις προϋποθέσεις εφαρμογής της εν λόγω δράσης».
Επειδή δεν προβλέπεται ελάχιστη περίοδο ισχύος του εν λόγω άρθρου,.
Ερωτάται η Επιτροπή:
Υποχρεούται ο Δήμος Βόλου να ενημερώσει την Επιτροπή για τις παρεμβάσεις που προτίθεται να κάνει στο εν λόγω έργο;
Αν ναι, έχει ενημερωθεί και έχει στη διάθεση της όλες τις απαραίτητες μελέτες που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα υλοποίησης αυτών των παρεμβάσεων;
Τι προτίθεται να πράξει; “

Related

Sticky 6339354621543563399

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item