Που θα στηθούν κάλπες για την Κεντροαριστερά στη Μαγνησία

Την ερχόμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου  θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστε...


Την ερχόμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου  θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί  έως τις 8 το βράδυ. Ειδικά στις 12 Νοεμβρίου,  στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων και σε Δήμους όμορους της Μαραθώνιας διαδρομής, η ψηφοφορία θα λήξει μια ώρα αργότερα, στις 9 το βράδυ. 
Στα Εκλογικά Κέντρα του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σύμφωνα με το ωράριο που θα ανακοινωθεί με ειδική εγκύκλιο της ΑΕΔΔ.

Για την εκλογή στον πρώτο γύρο χρειάζεται το 50%+1  των έγκυρων ψήφων  

Για να εκλεγεί στον πρώτο γύρο (12.11.2017), ο νικητής, σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν συμφωνηθεί, χρειάζεται να συγκεντρώσει το 50%+1  των έγκυρων ψήφων. 
Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, οι δυο πρώτοι σε ψήφους υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο (19.11.2017).
Νικητής θα αναδειχθεί ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τις περισσότερες έγκυρες ψήφους, όσες και αν είναι αυτές. 
Εκλογικά Κέντρα

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου...

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι προσερχόμενοι πολίτες  που είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο.

Για να ψηφίσουν οι προσερχόμενοι, εκτός των προεγγραφέντων,  οφείλουν να επιδεικνύουν ταυτότητα ή διαβατήριο, να συμπληρώνουν και υπογράφουν την προβλεπόμενη αίτηση/δήλωση και να καταβάλουν ως εισφορά/δωρεά  για την κάλυψη της δαπάνης της ψηφοφορίας  το ποσό των τριών(3) Ευρώ κατ’ ελάχιστο.

Στον δεύτερο γύρο (19.11.2017), δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον όσοι εκλογείς ψήφισαν στον πρώτο (12.11.2017). Οι επιθυμούντες να ψηφίσουν μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε Εκλογικό Τμήμα. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής μπορεί να συστήσει στους ενδιαφερόμενους να ψηφίσουν σε παραπλήσιο Εκλογικό Τμήμα.


Η διαδικασία της  ψηφοφορίας
Η διαδικασία της ψηφοφορίας περιλαμβάνει τέσερις(4) στάσεις, τις ακόλουθες:
Στην πρώτη στάση, σε τραπεζάκι που βρίσκεται στην είσοδο του Εκλογικού Τμήματος, εθελοντής τον οποίο επιλέγει γι’ αυτή τη δουλειά ο ΥΕΚ, καλεί κάθε προσερχόμενο να συμπληρώσει αίτηση/δήλωση για τη συμμετοχή του στην ψηφοφορία. Γι’ αυτό τον σκοπό τον ερωτά  αν επιθυμεί απλώς να ψηφίσει ή, επί πλέον,  και να μετάσχει στη διαδικασία που θα ακολουθήσει, μετά την εκλογή του νέου επικεφαλής,   για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα. Αναλόγως της απαντήσεως, του παραδίδει για συμπλήρωση την αντίστοιχη αίτηση/δήλωση (Παράρτημα Β’). Αμέσως μετά, στο ίδιο τραπεζάκι, ο ψηφοφόρος καταβάλλει εισφορά τριών(3) ευρώ κατ’ ελάχιστο  και ο εθελοντής που ασκεί χρέη ταμία αποκόπτει από το στέλεχος  και του παραδίδει αντίστοιχη απόδειξη.

Στην δεύτερη στάση, ο ψηφοφόρος προσέρχεται ενώπιον της Εφορευτικής Επιτροπής και παραδίδει στον Πρόεδρό της είτε την συμπληρωμένη αίτηση/δήλωση, είτε το έντυπο προεγγραφής. Ταυτόχρονα του  παραδίδει  ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και την απόδειξη για την καταβολή της ελάχιστης εισφοράς του των τριών(3) Ευρώ. Ακολούθως, αφού ο Πρόεδρος  βεβαιώσει την ταυτοπροσωπία, ο χειριστής  εντοπίζει τον ψηφοφόρο στην ταμπλέτα και, συγκεκριμένα,  στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, από τον οποίο και τον διαγράφει ηλεκτρονικά.  Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, ο ψηφοφόρος δεν εντοπισθεί στον Εθνικό Εκλογικό κατάλογο, ακολουθείται η διαδικασία που περιγράφεται στο Παράρτημα Γ’.  

Κατόπιν, ο Γραμματέας   αναγράφει στην αίτηση/δήλωση τον αριθμό διαπίστευσης  του ψηφοφόρου και την τοποθετεί σε διαφορετικό φάκελο αν πρόκειται για (απλό) ψηφοφόρο και  διαφορετικό  αν πρόκειται για πρόσωπο που επιθυμεί να συμμετάσχει στην διαδικασία για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα. Ο Γραμματέας αναγράφει επίσης τα στοιχεία του ψηφοφόρου  (επώνυμο, όνομα και ΑΔΤ) στην κατάσταση ψηφισάντων, την οποία και ο ψηφοφόρος υπογράφει παραπλεύρως του ονόματός του. Τότε μόνον  παραδίδεται στον ψηφοφόρο  το ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο (Παράρτημα Δ’),   και  α φάκελος. 
Στην τρίτη στάση, ο ψηφοφόρος μεταβαίνει πίσω από το παραβάν και σημειώνει στο ψηφοδέλτιο έναν το πολύ σταυρό προτίμησης. Εν συνεχεία, τοποθετεί το ψηφοδέλτιο στον φάκελο και, αφού τον κλείσει,  κατευθύνεται προς τον Πρόεδρο, ο οποίος τον σφραγίζει και τον μονογράφει. Τότε μόνον,   ο ψηφοφόρος ρίχνει το ψηφοδέλτιο  στην κάλπη κατά τρόπο εμφανή, ενώπιον του Προέδρου. Του επιστρέφεται η ταυτότητα ή το διαβατήριό του και η διαδικασία ολοκληρώνεται (τέταρτη στάση).

Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, οι εκπρόσωποι  και οι εθελοντές μπορούν να ψηφίσουν στο Εκλογικό Τμήμα όπου παρέχουν τις υπηρεσίες τους.


Οι κάλπες της Μαγνησίας

-Στον Βόλο, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, με τρία εκλογικό τμήματα,όπου υπεύθυνος ορίστηκε ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σακκόπουλος
-Στη Νέα Ιωνία, στο πρώην Δημαρχείο, με υπεύθυνη την αναπληρώτρια Γραμματέα Μαρία Γίτση
-Στο Βελεστίνο, στο Δημαρχείο, με υπεύθυνο τον Χρ. Παπαρούνα
-Στο Στεφανοβίκειο, στο ΚΕΠ, με υπεύθυνο τον Ι. Παπαϊωάννου
-Στον Αλμυρό, στο Δημαρχείομε υπεύθυνο τον Βασίλη Φυτιλή
-Στη Σούρπη, στο ΚΕΠ, με υπεύθυνο τον Κ. Χαλάτση
-Στην Πορταριά, στο πρώην Δημαρχείο, με υπεύθυνο τονπρώην δήμαρχο Βασίλη Κοντορίζο
-Στη Ζαγορά, στο Δημαρχείο, με υπεύθυνο τον Δημ. Σπανό
-Στην Αργαλαστή, στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής, με υπεύθυνο τον Ι. Διανελλάκη
-Στο Τρίκερι, στο ΚΕΠ Τρικερίου, με υπεύθυνο τον δήμαρχο Ν. Φουρτούνα
-Στη Σκιάθο, στο Δημαρχείο, με υπεύθυνο τον Φ. Ζεμπέκη
-Στη Σκόπελο, στο Δημαρχείο, με υπεύθυνη την Αθηνά Ντάκη
-Στην Αλόννησο, στο Δημαρχείο, με υπεύθυνο τον Κων. Καλογιάννη.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2941844296751509381

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item