Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της Εξωτερικής Φρουράς των καταστημάτων κράτησης Βόλου

 Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμ...


 Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας την άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Εξωτερικής Φρουράς των καταστημάτων κράτησης Βόλου, εξαιτίας των οποίων δυσχεραίνεται το ήδη δύσκολο έργο των εργαζομένων. 
Στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: "Σημαντικά προβλήματα δυσχεραίνουν το έργο του προσωπικού της Εξωτερικής Φρουράς των Καταστημάτων Κράτησης (ΕΚΚΝ) Βόλου. Παρά τα αυξημένα καθήκοντα και υποχρεώσεις της υπηρεσίας, οι υποδομές της είναι σε οριακή κατάσταση. Συγκεκριμένα, τα οχήματα της υπηρεσίας είναι παλαιά και παρουσιάζουν συχνά τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να δαπανώνται μεγάλα ποσά για τη συντήρηση και επισκευή τους. Επίσης, ο υπηρεσιακός εξοπλισμός ένδυσης και υπόδησης,  ενώ θα έπρεπε να παρέχεται από την ίδια την υπηρεσία, πλέον βαραίνει οικονομικά τους ίδιους τους υπαλλήλους, καθώς έχει παρέλθει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία φορά που η πολιτεία τους παρείχε τα απαραίτητα εξοπλιστικά είδη. Επιπροσθέτως, οι μετεκπαιδεύσεις των υπαλλήλων διενεργούνται αποκλειστικά και μόνο με έξοδα των ιδίων των εργαζομένων, εφόσον οφείλουν να είναι καταρτισμένοι και να ακολουθούν τις εξελίξεις. Δυστυχώς, ακόμη και σε αυτόν τον τομέα η πολιτεία τους έχει αφήσει στην τύχη τους, αδιαφορώντας για την κατάρτισή τους, ενώ τους έχει εμπιστευτεί ένα δύσκολο και επικίνδυνο έργο, αυτό της φύλαξης των καταστημάτων κράτησης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σκοπιές φρουράς στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης του Βόλου δεν πληροί τους κανόνες ασφαλείας, καθώς δεν υπάρχει αλεξίσφαιρη θωράκιση. Επίσης, η αποθήκη φύλαξης του οπλισμού δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές προστασίας του, καθώς το παρκινγκ των φυλακών έχει μετατραπεί σε αυτοσχέδια αποθήκη.  
Να σημειωθεί ότι η Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης είναι η μοναδική πολιτική δημόσια υπηρεσία, η οποία είναι επιφορτισμένη με το δύσκολο έργο της φύλαξης κρατουμένων και της οποίας το σύνολο του προσωπικού εκτελεί ένστολη και ένοπλη υπηρεσία. 
Κατόπιν τούτων, 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Πώς προτίθεται να επιλύσει τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης;" καταλήγει η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου. 

Related

ΒΟΥΛΗ 3807994595768347281

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item