Περιοδεία Κατερίνας Παπανάτσιου στο Νότιο Πήλιο

Περιοδεία στη περιοχή του Νοτίου Πηλίου πραγματοποίησε τη Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου συνοδευ...


Περιοδεία στη περιοχή του Νοτίου Πηλίου πραγματοποίησε τη Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου συνοδευόμενη από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.
Η κυρία Παπανάτσιου αρχικά επισκέφτηκε τις Μηλιές όπου συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Ευάγγελο Νασιόπουλο, τον πρόεδρο και αντιπροσώπους του ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μηλεών και την πρόεδρο του Γυναικείου Συνεταιρισμού Βυζίτσας.

Η κ. Παπανάτσιου επισκέφτηκε το κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου Μηλεών το οποίο πρόσφατα δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό να μεταφερθεί σε αυτό, το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών που έως τώρα στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.
Στη συζήτηση με εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μηλεών και του Γυναικείου Συνεταιρισμού Βυζίτσας τέθηκαν θέματα όπως αυτό της φορολόγησης των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των εργαζόμενων γυναικών στους Γυναικείους Συνεταιρισμούς, τα προβλήματα στην εφαρμογή του εργόσημου καθώς και οι δυνατότητες ενίσχυσης των Αγροτικών Συνεταιρισμών μέσω των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, η κ. Παπανάτσιου τόνισε ότι οι πιθανές λύσεις που μπορούν να δοθούν στα προβλήματα θα πρέπει να είναι σύννομες, να λύνουν και όχι να καλύπτουν ή να διαιωνίζουν τα προβλήματα, να σέβονται το φυσικό περιβάλλον καθώς και τις ανάγκες και τις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας.
Η Υφυπουργός Οικονομικών παρότρυνε το Δήμαρχο να δρομολογήσει συναντήσεις με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα της ολοκλήρωσης του ΣΧΟΑΠ και της χρηματοδότησης της ολοκλήρωσης του έργου του Δημαρχείου. Τόνισε ότι κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να εκτελούν μικρά λιμενικά έργα. Παρότρυνε το Δήμο Νοτίου Πηλίου να μελετήσει το κατατεθέν νομοσχέδιο και να καταθέσει τη γνώμη του κατά τη συζήτηση στις επιτροπές της Βουλής.
Η κ. Παπανάτσιου ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Δήμου Νοτίου Πηλίου ότι δίνεται η δυνατότητα σε μικρούς Δήμους, που δεν διαθέτουν Πολεοδομική Υπηρεσία, να υποστηρίζονται τεχνικά από την ΕΕΤΑΑ ώστε να εκπονούν μελέτες, να ωριμάζουν τα έργα τους και να υποβάλλουν αιτήσεις χρηματοδότησης και πρότεινε στο Δήμο Νοτίου Πηλίου να απευθυνθεί στην ΕΕΤΑΑ για να λάβει τη σχετική βοήθεια.
Για το βρεφονηπιακό σταθμό Αργαλαστής ενημέρωσε τους εκπροσώπους του, ότι εφόσον υπάρχει το κτίριο δίνεται η δυνατότητα να επιχορηγηθεί μέσω σχετικού προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τα κενά προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής με βάση το υπάρχον Οργανόγραμμα.
Για το θέμα του λιμενικού Ταμείου ζήτησε από το Δήμαρχο να κάνει αρχικά μία συνάντηση με το πρόεδρο του ΟΛΒ Θ. Σταυριδόπουλο και να την ενημερώσει για το αποτέλεσμα της συνάντησης, ενώ προέτρεψε τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου να απευθυνθεί στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με το θέμα του φράγματος «Παναγιώτικο» βάσει του σχετικού πορίσματος της Επιτροπής Μεγάλων Φραγμάτων. Για τα Λατομεία η Υφυπουργός Οικονομικών είπε πως η αδειοδότηση για αυτά του Καλαμακίου θα ολοκληρωθεί άμεσα. Για του Νεοχωρίου ενημέρωσε και ενημερώθηκε για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και την πορεία αδειοδότησής τους.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε παρέμβαση εκπροσώπων της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Πλατανιά, οι οποίοι αντιδρούν στην κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου. Στη συζήτηση που ακολούθησε πάνω στο θέμα, η κ. Παπανάτσιου τόνισε ότι οποιοδήποτε αναπτυξιακό έργο θα πρέπει να είναι σύννομο, να σχεδιάζεται με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Η Υφυπουργός Οικονομικών συναντήθηκε στη συνέχεια και με παραγωγικούς φορείς της περιοχής όπως τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή του ΑΣ Πηλίου, το Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, τον κ.Μυλωνά κάτοχο Οινοποιείου της Αργαλαστής, τους Προέδρους των Λατομείων Συκής και Καλαμακίου, το Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου και τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Πλατανιά.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 6040422386265339600

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item