Επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου - Κατέβασαν τον γενικό διακόπτη του ρεύματος!

Να αναβάλει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για αύριο, επέλεξε η δημοτική Αρχή Βόλου, εξαιτίας της παρουσίας σήμερα, στην αίθουσα...


Να αναβάλει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για αύριο, επέλεξε η δημοτική Αρχή Βόλου, εξαιτίας της παρουσίας σήμερα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, 40 περίπου μελών της Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών που συστάθηκε πρόσφατα. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν, προκειμένου να ζητήσουν να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και τη δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στο ΧΥΤΑ Βόλου, αλλά η δημοτική αρχή στάθηκε ανένδοτη ως προς το να τους ακούσει.
Στο αίτημα του εκπροσώπου της Επιτροπής, Μάρκου Βαξεβανόπουλου, να ενημερώσει το σώμα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Μουλάς αρνήθηκε, παρά τις διαμαρτυρίες των παρευρισκόμενων, που φώναζαν ότι δεν μπορεί να στερεί από τους πολίτες τον λόγο.
Η Δημοτική Αρχή αποχώρησε με γιουχαΐσματα για να επιστρέψει μετά από μερικά λεπτά της ώρας, με την προοπτική να ξεκινήσει η συνεδρίαση με τα θέματα ημερήσιας διάταξης, όπως και έγινε για λίγο. Υπό τις έντονες αντιδράσεις των συγκεντρωμένων ωστόσο, έγινε νέα διακοπή και όταν η δημοτική Αρχή επέστρεψε, ο κ. Μουλάς προειδοποίησε ότι θα καλέσει την Αστυνομία, αν οι συγκεντρωμένοι δεν αποχωρούσαν.

Μπροστά στην ανένδοτη στάση των συγκεντρωμένων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι βγήκαν ξανά από την αίθουσα για να επιστρέψουν μισή ώρα αργότερα, ανακοινώνοντας  ότι η συνεδρίαση διακόπτεται για αύριο Τρίτη στις 6 το απόγευμα. Ραντεβού για αύριο όμως, έδωσαν και τα μέλη της Επιτροπής Πολιτών.
Να σημειωθεί πως μετά την αποχώρηση της ομάδας πλειοψηφίας κι ενώ οι συγκεντρωμένοι ενημέρωναν τους συμβούλους των μειοψηφιών για το αίτημά τους, το Δημαρχείο τυλίχθηκε στο σκοτάδι, λόγω πτώσης του γενικού διακόπτη, ενέργεια που αποδόθηκε στην δημοτική Αρχή προκειμένου να αποχωρήσουν οι συγκεντρωθέντες.
Σε ανακοίνωση της πάντως, λίγο αργότερα, η δημοτική Αρχή κάνει λόγο για φασίζουσες συμπεριφορές  και τραμπουκισμούς και αποδίδει την ενέργεια αυτή, στα μέλη της Επιτροπής Πολιτών, κατηγορώντας τους ότι διέκοψαν τη συνεδρίαση.

Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου:
“Για μια ακόμη φορά σε αυτή την πόλη μια ολιγάριθμη ομάδα πολιτών, αποτελούμενη από τους γνωστούς για τις επιδιώξεις τους χαρακτηριστικούς τύπους, προσπάθησε να διαταράξει τη δημοκρατική νομιμότητα και με προπηλακισμούς, ύβρεις και με την αδιανόητη ενέργεια να κλείσει τους διακόπτες για την ηλεκτροδότηση του Δημαρχείου πέτυχε να διακόψει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σήμερα το δημοτικό συμβούλιο επρόκειτο να συζητήσει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2018, μεταξύ δε αυτών και δέκα μελέτες κορυφαίων έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ που πρόκειται να αλλάξουν την φυσιογνωμία της πόλης. Τούτων δοθέντων αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα γιατί προέβησαν σε αυτές τις αχαρακτήριστες και αντιδημοκρατικές ενέργειες και βέβαια ποιοι τους καθοδήγησαν σε αυτές.
Ως Δημοτική Αρχή διαβεβαιώνουμε τους πολίτες που ζητούν επιτέλους να δουν την πόλη μας να αναπτύσσεται και να παίρνει τη θέση που της αξίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη, ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε τραμπουκισμούς και εκβιασμούς και θα προχωρήσουμε αποφασιστικά. Φασίζουσες συμπεριφορές που επιχειρούν να επιβάλλουν ετσιθελικά τα ετερόκλητα και εν πολλοίς ιδιοτελή και ευτελή συμφέροντα αυτών των ομάδων κρούσης δεν μας πτοούν και φυσικά δεν θα επιτρέψουμε στο πλαίσιο της νομιμότητας και της ευπρέπειας να περάσουν”.


Related

Sticky 2741756373144447208

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item