"Ιππόκαμπος": Ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με ζήτημα του ΕΟΠΥΥ

Με το υπ αριθμ. πρωτ. 118/3.11.2017 Δελτίο Τύπου μας, που δημοσιεύθηκε στον τοπικό  ημερήσιο ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, εκφράζαμε την...


Με το υπ αριθμ. πρωτ. 118/3.11.2017 Δελτίο Τύπου μας, που δημοσιεύθηκε στον τοπικό  ημερήσιο ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, εκφράζαμε την έντονη ανησυχία μας για την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος 121/9.10.2017 για την Οργανωτική δομή του Υπουργείου Υγείας, στο οποίο γίνεται αναφορά και στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.
Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από το γραφείο της Υφυπουργού Οικονομικών κας Αικ. Παπανάτσιου και στο πλαίσιο της έγκυρης ενημέρωσης προς τα μέλη μας, παραθέτουμε σχετικό Δελτίο Τύπου  του Υπουργείου Υγείας για το θέμα, αποσαφηνίζοντας τα εξής :
1. Οι αρμοδιότητες και οι ρυθμίσεις που αφορούν τον ΕΟΠΥΥ καθορίζονται με νόμους που ψηφίζει η Ελληνική Βουλή. Τις διατάξεις αυτές δεν μπορεί να τις αναιρέσει κανένα Προεδρικό Διάταγμα και φυσικά δεν υπάρχει πρόθεση να τροποποιηθούν οι σχετικές ρυθμίσεις.
2. Το ΠΔ του Οργανισμού του υπουργείου Υγείας αφορά στην εσωτερική διάρθρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου και στις σχέσεις των υπηρεσιών μεταξύ τους και με την πολιτική ηγεσία. Δεν μπορεί να αφορά στις αρμοδιότητες του ΕΟΠΥΥ.
3. Το Τμήμα Εποπτείας και Λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ μέχρι σήμερα υπαγόταν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επειδή, όμως, οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες του ΕΟΠΥΥ είναι ευρύτερες ως αγοραστής υπηρεσιών υγείας από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κρίθηκε σκόπιμο το συγκεκριμένο Τμήμα να είναι αυτόνομο με την έννοια ότι  δεν θα ανήκει σε άλλη διεύθυνση, γενική διεύθυνση ή γενική γραμματεία, αλλά απευθείας  στον Υπουργό ή  στον αναπληρωτή Υπουργό (αναλόγως σε ποιόν θα ανήκει η αρμοδιότητα σύμφωνα με την Απόφαση του  Πρωθυπουργού.)  Διευκρινίζεται ότι η συλλογική πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας είναι η αρμοδιότητα του ΕΟΠΥΥ να παραμείνει στον αναπληρωτή Υπουργό, όπως μέχρι σήμερα. 
Επισημαίνεται επίσης ότι ενδεχόμενη ανάγκη αποσαφήνισης ή αναδιατύπωσης των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Εποπτείας και Λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, εάν προκύψει, θα αντιμετωπιστεί σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ και τις υπηρεσίες του. 
Επί της ουσίας, λοιπόν η οργάνωση και λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, δεν επηρεάζεται,  καθώς η Διοίκησή του εξακολουθεί να έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα της εύρυθμης και αποτελεσματικής διεύθυνσης ενώ το υπουργείο Υγείας διατηρεί το ρόλο της πολιτικής και διαχειριστικής εποπτείας του.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την Υφυπουργό Οικονομικών κα Αικ. Παπανάτσιου για την άμεση ενημέρωση, δηλώνοντας ότι η αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί θα συνεχιστεί και στο μέλλον με πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, στοχεύοντας στην επίλυση των ζωτικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητική αναπηρία και οι οικογένειές τους.

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 4104943942377567859

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item